onsdag 13. mai 2009

Kristin Halvorsens hersketeknikker

- Vi vet jo at det ofte er de mannfolka som er størst i kjeften, de mest mannsjåvinistiske, som trenger det minste fikenbladet selv, sa Kristin Halvorsen til LO-kongressen som en kommentar til Lars Sponheim fikenbladuttalelse.

Svaret på noe som kan ses som en form for hersketeknikk (Sponheims flåsete utsagn om en kvinnes utseende) er altså å bruke en annen og mye verre hersketeknikk (Halvorsens utdriting av Sponheims kjønnsorgan).

Hva om en Høyre-fyr eller en Frp-mann hadde begynt å drite ut kjønnsorganet til Kristin Halvorsen? For et rabalder det ville blitt....

En annen ting som slår meg er om Kristin Halvorsen har lest den tidligere SV-lederens Berit Ås sin bok om hersketeknikker for selv å ta dem i bruk en etter en? For det er neppe bare jeg som har registrert hvordan Halvorsen f.eks bevisst tar og tar på sine mannlige motdebattanter.

Hva med å begynne å diskutere politikk og saker snart...?

5 kommentarer:

 1. Enig. En kan naturligvis si at Sponheim la opp til det, men det forsvarer likevel ikke Halvorsens meget ufine bruk av hersketeknikk. Det pussige er at hun også denne gangen slipper "ustraffet" fra det. Sponheim gikk over streken, men ikke verre enn at det hadde passert hvis det hadde dreid seg om en mann. Halvorsens reaksjon er hinsides, og hadde, som du riktig påpeker, skapt ramaskrik om den hadde vært anvendt på en mann.

  SvarSlett
 2. - jeg mente naturligvis "anvendt på en kvinne".

  SvarSlett
 3. Nei, hvis man mener at noe er lavmål, så burde ikke målet være å synke enda lavere selv...

  SvarSlett
 4. Enig her og!
  En kan selvfølgelig hevde at Sponheim la opp til det, og jeg har sogar hørt flere som hevder at Sponheim var grov og ufin mens Halvorsen var morsom og "på kornet". Forstå det den som kan!
  Sponheims kommentar var tross alt en metafor for Brustads forsøk på å dekke over sin inkompetanse. Halvorsens kan jo ikke tolkes som annet enn ren mobbing!

  SvarSlett
 5. Jeg er helt uenig. En viktig forskjell er at svært få har noe grunnlag får å si noe om størrelsen på Sponheims kjønnsorgan. Det er ingen som begynner å tro at Sponheim har en liten tiss på bakgrunn av Halvorsens kommentar, mens alle som hørte Sponheims kommentar antagelig tenkte for seg selv at nå ja, hun er vel ikke noe fruktfat akkurat. Det eneste som kan få meg til å være enig i at Halvorsens kommentar var verre enn Sponheims er hvis hun av en eller annen grunn vet at han har en liten tiss. I så fall ville det være ondskapsfull mobbing, men ellers mener jeg det begrenser seg til erting, noe som man kanskje kunne avstå fra, men som likevel er fullt akseptabelt såfremt man ikke ferdes blant altfor hårsåre mennesker.

  SvarSlett