mandag 11. mai 2009

Norges beste politiske blogger

Jeg har to ganger det siste året, satt opp en liste med ti gode politiske blogger for nettstedet Kommentar.no. Men nå er det på tide å få avgjort dette en gang for alle! (eller nei, det er jo helt ikke sant, for også bloggkvalitet endrer seg over tid). For nå skal vi i fellesskap kåre Norges beste politiske blogg. Først skal vi komme fram til en liste på 20 stykker å velge mellom. Deretter skal det stemmes.

Jeg bruker min moderatorrett til å plukke ut ti av de det skal stemmes over, og så kommer dere med forslag til de ti neste (ikke lov å foreslå seg selv!). Deretter legger jeg ut alle 20 til avstemning. Man burde kanskje skille mellom de uavhengige bloggerne og de med partitilknytning, men jeg velger å kjøre alle sammen denne gang.

Først mine (urangerte) ti:

Knut Johannessen (Voxpopuli).

Kjetil Løset

Fredrik Mellem

Filip Rygg

Onar Åm (onarki)

Jan Arild Snoen


Heidi Nordby Lunde (vampus)

Audun Lysbakken

Astrid Meland

Paul Chaffey

Så er det også et definisjonsspørsmål hva som er en blogg og hva som er et..hm..nettsted. Ta f.eks. document.no. Er det en blogg? Eller liberaleren.no?

Men fremfor alt - hvilke blogger er det som åpenbart mangler på min liste og som bør med i denne avstemningen?? Jeg gir frist på en uke med å komme med gode forslag.

20 kommentarer:

 1. takk for hyggelig omtale, synes ellers at www.kjellingolf.no www.sondreolsen.no www.laila.vgb.no er gode blogger!

  SvarSlett
 2. Astri Meland skriver en udmerket blog, men er det en polistisk blog?

  Jeg synes Hablog er selvskreven på listen:

  http://hablog.motime.com/

  SvarSlett
 3. Daniel: Det er altså IKKE lov å foreslå seg selv...
  Filip: Fortjent omtale! Hm..mye KrF-ere der...
  Arnfinn: Godt spørsmål! Jeg skal innrømme at jeg var litt i tvil selv, men lot tvilen komme henne til gode. Hva synes andre - er Meland politisk nok?

  SvarSlett
 4. Hjertelig takk for nominasjonen!
  Må jeg få lov til å nominere:

  Tore O. Sandvik
  http://Toreo.no

  SvarSlett
 5. Mitt første forslag er at du stryker Omar Åm fra listen over nominerte.

  Jeg har sett ham anbefalt andre steder og at han har forholdsvis stor lesekrets, men hvis en ser bakenfor den voldsomme vidløftige ordbruken hans, er innholdet faktisk rent sludder.

  Som et skrekkeksempel kan jeg trekke fram innlegget: "Hvem ville Obama stemt på ?"

  hvor han etter den besynderligste drøftelse ender opp på følgende måte: "Min konklusjon er derfor at Obama, i likhet med Hitler, ville ha stemt på SV, dersom han bodde og levde i Norge i dag...Hitler tapte krigen, men vant freden"

  http://onarki.vgb.no/2009/01/hvem-ville-obama-stemt-pa/

  Jeg reagerte også litt på Astrid Meland oppført som politisk blogger, og det samme med Paul Chaffey som jeg mer synes fokuserer på ny teknologi, økonomiske data o.l.

  Men hvis du utvider kategorien til politikk/samfunn er det jo greit nok. I så fall kunne jeg også nominere Sigrun.

  Inga Marte Thorkildsen er kanskje også verdt å nevne.

  SvarSlett
 6. http://www.bardvegar.no/
  http://www.skogholt.org/

  også var det det med definisjon da.
  http://virrvarr.net/ er jo utvilsomt politisk av seg når hun skriver, selv om hun skriver om mye rart.

  SvarSlett
 7. Synve:
  Nå vil jeg i utgangspunktet ha forslag til hvem som skal utgjøre de siste ti, ikke hvem av de ti første som skal strykes. Men skal ta synspunktet til etterretning som det vel heter. Nå vil jeg for egen del føye til at det sannelig blir skrevet langt mer sludder på dette internettet enn det Onar Åm presterer. For å si det meget pent.

  Chaffey - ser poenget ditt. Og innrømmer gjerne at det definisjon av politisk blogg slett ikke er opplagt. Men mener at han ligger innenfor, i alle fall i litt videre forstand.

  Sigrun...er det henne du tenker på? http://stomm-blog.blogspot.com/

  SvarSlett
 8. www.bardvegar.no
  www.ingamarte.no

  SvarSlett
 9. Hadde egentlig ønsket å passere dette i stillhet, men når Synve tar det opp: Å bli nominert i samme kategori som Onar Åm er ikke nødvendigvis veldig ærerikt. Jeg har selvgt ikke noe imot å bli nominert i samme kategori som politiske meningsmotstandere. Vox Populi er helt utvilsomt en av Norges 20 beste politiske blogger. Onarki derimot. Sorry Svein Tore - men dette trekker rett og slett ned seriøsiteten til denne kåringen. Det gjør kåringen faktisk litt useriøs.

  Jeg har ingen innvendinger til noen av de andre nominerte. Tvert i mot: Jeg er den eneste sosialdemokraten du har satt opp. Ikke desto mindre har jeg full forståelse for åtte av de ni andre du har forhåndsnominert.

  Bloggen Onarki... Det er vel litt som å si at "det som først og fremst kjennetegner Nina Karin Monsen er at hun er så gjennomreflektert."

  Slik sett er du i godt selskap, (hvis juryen i Fritt Ord fortsatt kan defineres som det.) men jeg er altså særdeles uenig med deg på dette punktet.

  SvarSlett
 10. Hei Svein Tore. Stor ære å bli foreslått. Og en flott liste. Jeg synes også den bloggende fylkesordfører og sosialdemokrat Tore O. hører hjemme på en slik liste. Og statsråd og sosialist (selv om det kanskje ikke alltid er så tydelig) Bård Vegar.

  SvarSlett
 11. Mellem: Hvis vi er bortimot enige om ni av ti (inklusive deg selv), så er vi i grunn forbløffende enige. For det er jo maaange blogger der ute å plukke blant. Når det gjelder sosialdemokratiske blogger, så er det bare deg på listen fordi sosialdemokratene generelt har overraskende dårlige blogger. Skjerpings!
  Hører innvendingene dine mot Åm, men jeg mener han har en berettigelse her - når man, i likhet med Monsen, går inn på substans og skreller vekk noe av språkdrakten som ikke er alltid like vakker. De ti første er allerede nominert (de har jeg en smule diktatorisk bestemt), deriblant Åm og Mellem.
  Så er vi i ferd med å finne de siste ti. En nominasjon vil alle aldri kunne bli hundre prosent enige om.
  PS: Samfunnsengasjert gjeng du jobber sammen med, forresten...

  Gode forslag fra Chaffey er notert. Trenger litt flere røde på listen...

  SvarSlett
 12. Herregud, Vidd er jo ikke her?!

  Norges beste og mest konsekvent antifascistiske blogg fortjener å være med i denne kåringen, ellers er den ikke verdt bloggspotten den er skrevet på!

  http://viddal.wordpress.com/

  SvarSlett
 13. Fint forsøk Viddal, men det er altså fortsatt ikke lov å foreslå seg selv...

  SvarSlett
 14. I så fall vil jeg nominere Uten Grenser,
  http://utengrenser.blogspot.com/

  SvarSlett
 15. Og jeg vil nominere Vidd...
  Og vi har ikke brutt noen regler.

  http://viddal.wordpress.com/

  Vi fortjener begge å være her langt mer enn samtlige av de andre, som er bortimot verdiløse støtter til det etablerte samfunn.

  Ikke at jeg bryr meg om slike håpløse kåringer, men dog er det jeg sa et faktum.

  De bloggene som er på kanten av det aksepterte og gjerne over er generelt sett de beste og definitivt de mest interessante.

  SvarSlett
 16. Jeg vil nominere DLF som har politiske kommentarer hver hverdag. stemdlf.vgb.no eller stemdlf.no.

  SvarSlett
 17. Fredrik Mellem får sitt pass påskrevet her:

  http://onarki.vgb.no/2008/10/alle-skal-med-ingen-slipper-unna/

  SvarSlett
 18. Er det mulig å gi kandidatene minus stemmer?

  Fredrik Mellem er utrolig kvalmende. Se hva han skriver:

  "Hadde egentlig ønsket å passere dette i stillhet, men når Synve tar det opp: Å bli nominert i samme kategori som Onar Åm er ikke nødvendigvis veldig ærerikt. Jeg har selvgt ikke noe imot å bli nominert i samme kategori som politiske meningsmotstandere. Vox Populi er helt utvilsomt en av Norges 20 beste politiske blogger. Onarki derimot. Sorry Svein Tore - men dette trekker rett og slett ned seriøsiteten til denne kåringen. Det gjør kåringen faktisk litt useriøs.
  Jeg har ingen innvendinger til noen av de andre nominerte. Tvert i mot: Jeg er den eneste sosialdemokraten du har satt opp. Ikke desto mindre har jeg full forståelse for åtte av de ni andre du har forhåndsnominert.
  Bloggen Onarki... Det er vel litt som å si at "det som først og fremst kjennetegner Nina Karin Monsen er at hun er så gjennomreflektert."
  Slik sett er du i godt selskap, (hvis juryen i Fritt Ord fortsatt kan defineres som det.) men jeg er altså særdeles uenig med deg på dette punktet. "

  Jeg forsøkte engang å diskutere med fyren, men det kom KUN drittslenging av samme type som ovenforstående i retur. Totalt uinteressant person og blogg.

  Han får ellers sitt pass påskrevet her. http://onarki.vgb.no/2008/10/alle-skal-med-ingen-slipper-unna/

  SvarSlett