fredag 1. mai 2009

Ferske Østfold-tall

Smaalenene publiserte min siste valgprognose for Østfold på onsdag. Her er tallene:

Rødt 0,7
SV 5,5. 1 utjevningsmandat.
Ap 35,8. 4 mandater. +1
Sp 4,2
KrF 6,1. -1.
V 3,0
H 11,5. 1 mandat.
Frp 31,9. 3 mandater.
Andre 1,3

Velgerbevegelsene er meget små sammenlignet med foregående måned. Frp holder sitt høye nivå, og kan fortsatt true Ap om å bli fylkets største parti. Høyre har stadig meget svake tall, men synes å ha stanset den nedgangstrenden de har vært inne i helt siden nyttår. Det er noe bortimot et topartisystem i Østfold; Ap og Frp deler nesten fylket mellom seg. Det blir så godt som bare smuler igjen til de andre.

De sju første mandatene ser fortsatt trygge ut. Aps Wenche Olsen ligger inne på siste mandat, det vil i så fall være en økning på ett mandat fra 05-valget. Østfold er ett av få fylker hvor de rødgrønne har angrepsmuligheter. Olsen har dog nå noe mindre margin ned til Frps Erlend Wiborg. Blir det fortsatt nedgang for Ap, parallelt med oppgang for Frp, så vil det bli et rotterace om dette sistemandatet. Også KrFs Hjemdal kan melde seg på i kampen. Men hun har fortsatt noe vei å gå. Både SVs May Hansen og Høyres Tage Pettersen er ei heller helt ute av det, men pt. er de et godt stykke unna.

Etter mine bergegninger ligger først og fremst SV og KrF an til å kjempe om utjevningsmandatet i Østfold. Fremdeles ligger SV-Hansen inne med dette, men SV skal ikke falle mye før KrFs Holten Hjemdal tar tilbake det mandat som hun akkurat nå ligger an til miste.

http://rpc.twingly.com/

4 kommentarer:

 1. I like your blog.I'm waiting for your new posts.

  SvarSlett
 2. Takk for det.
  Du må antagelig være min eneste leser i Romania...:-)

  SvarSlett
 3. Du har nok få lesere i Romania, men i Østfold har du mange :) Det snakkes hele tiden om dine analyser i det politiske miljøet, og vi venter alltid på neste :)

  SvarSlett
 4. Det var hyggelig å høre, mr. Wiborg. Og det er bare for alle å følge med videre - det kommer langt flere Østfold-tall og analyser både i Smaalenene, her på bloggen og på Minerva.

  Et par prosentpoeng ned på Ap nå og et par opp på Frp så er du der.... Tror dog at det kommer til å sitte langt inne.

  SvarSlett