mandag 25. mai 2009

Kan Evenshaug ta igjen Åm? + ny nominasjonsprosess

Onar Åm har fortsatt en solid ledelse i den pågående kåringen av Norges beste politiske blogger (får han flere stemmer enn det Det Liberale Folkepartiet vil oppnå ved stortingsvalget?). Men Oddbjørn Evenshaug har åpenbart mange tilhengere som nå også er i ferd med å mobilisere. Derfor skal man ikke se helt bort i fra at dette kan bli mer spennende enn hva det akkurat nå ser ut som - det er forsatt noen dager å gjøre det på for Evenshaug-fansen.

Tore O. Sandvik, som ledet i starten, har avmattes noe og ligger nå på tredje. Bak ham er det p.t. et helt dødt løp mellom Knut Johannessen og Heidi Nordby Lunde. Sondre Olsen ligger nå på sjetteplass.

Ellers registrerer jeg også at Astrid Meland, etter å ha omtalt sin blogg i en smule ironiske ordelag, har avansert og ligger nå jevnt med Fredrik Mellem og Kjetil Løset. Jeg vil også føye til at samtlige bloggere på denne listen i grunn er vinnere siden de faktisk har blitt nominert i skarp konkurranse med hundrevis av andre.

Nå er det fem dager igjen å mobilisere på før vi har vinneren for 2009 klar. Siden denne kåringen har blitt mange ganger mer populær enn hva jeg i grunn drømte om, så vil jeg deretter straks gå i gang med foreberedelsene til nominasjonene for 2010 (hm...er jeg en populist...?). Prosessen blir da følgende: Jeg starter pollen på nytt og lar de 15 som fikk flest stemmer i 2009-kåringen, fortsatt få være med. De fem som havnet nederst må derimot lide den tunge skjebne å bli kastet ut av dette gode selskap, til fordel for fem nye. Disse nye vil bli plukket ut dels etter forslag fra dere (så bare kjør på med flere forslag!) og dels ut i fra mitt eget hode.

Disse 20 blir så liggende ute en måned til avstemning, før de fem nederste igjen vil ryke ut til fordel for fem andre. Osv. Dette vil rulle og gå helt til nyttår. Når 2010 er i gang, vil vi da antagelig ha 20 meget sterke blogger å kåre en 2010-vinner i blant. Dette betyr at det nå er all mulig grunn for alle som ønsker å ha med de videre som akkurat nå ligger på de nederste plassene, til å stemme på dem for å sikre de en plassering på topp 15 slik at de er med inn mot 2010.

For øyeblikket ligger Heikki Holmås, Audun Lysbakken, Kjell Ingolf Ropstad, Filip Rygg og Thor Bjarne Bore mest utsatt til (hvor blir det av alle KrF-ere og SV-ere på min blogg?).

Man får det ikke mer moro enn man lager selv her i verden...

3 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke det mangler på KrF-ere som har deltatt i avstemningen, men problemet er nok at de fleste av disse har stemt på Sondre Olsen.

  SvarSlett
 2. At disse er vinnere fordi de er nominert av DEG, sier vel egentlig nada..(!?) Det finnes haugevis av andre blogger som kan være mye mer interessante enn de du har funnet for godt å nominere. Å kalle det Norges beste bloggere på grunnlag av stemmer fra en 2-300 mennesker (regner med at de fleste som har stemt har lagt inn 2-3 stemmer hver på forskjellige maskiner) er vel å trekke det litt langt. Lag ny tittel:
  En uhøytidelig kåring av hvilke av mine bloggfavoritter lesere av min litt sære blogg liker best!

  SvarSlett
 3. Tenkte på den tittelen, men fant ut at den ble litt vel lang...

  SvarSlett