onsdag 20. mai 2009

Onar Åm i tet

Det har vært en massiv mobilisering for Onar Åm i dag. Ikke mindre enn 107 stemmer har han kunnet innkassere på min uhøytidelige bloggkåring, noe som pt. gir ham en solid ledelse.

Nominasjonen av Åm var kontroversiell. Både Synve og Fredrik Mellem var sterkt kritiske og mente at Åms skriblerier overhode ikke kvalifiserte ham til en plass på listen. De som eventuelt ikke vil at Åm skal plukke hjem denne ærefulle bloggtittelen, må nå motmobilisere.

Tore O. Sandvik er nærmest Åm med 52 stemmer. Deretter følger Are Slettan og Oddbjørn Evenshaug. Jeg har også registrert at Hanne Blåfjelldals tilhengere har begynt å røre på seg.

Også Heidi Nordby Lunde er litt på gang, selv om hun etter eget sigende har abdisert (hva?? er hun ikke bloggdronninga lenger??).

Til slutt:
Skulle det eventuelt være muligheter for å manipulere avstemningen, ved å stemme fra ulike maskiner etc (jeg har ikke undersøkt hvilke slike muligheter som ligger der), så kan jeg ikke annet enn å be om at folk er anstendige og kun stemmer en gang.

11 kommentarer:

 1. Nominasjonen min er bare kontroversielle fordi jeg har moralsk ryggrad nok til å si at sosialister ikke bare tar feil men at de også er onde. Dette liker selvfølgelig ikke sosialister og de tyr da som vanlig til hersketeknikker.

  SvarSlett
 2. Til Onar Åm.

  Bare for først å gjøre det klart: Da jeg skrev kommentaren min over hadde jeg ikke fått med meg at du plutselig var gåttt i tet i denne avstemningen, så det var ingen reaksjon på det.

  Jeg kan jo gratulerere deg med at du tydeligvis makter å engasjere og mobilisere en stor leserskare. Kunne nesten ønske du klarte å mobilisere like godt ved Stortingsvalg. Hadde vært moro med vår egen Michele Bachmann inn på tinget ;)

  Jeg mener absolutt du i innlegget jeg henviste til drar klare paralleller mellom SV og Vigrid. Det framgår jo allerede av overskriften: Vigrid + SV = Sant

  Og du oppsummerer sånn:

  "Moralen er altså at hvis du ønsker å få gjennomslag for Vigrid-politikk i Norge så stem SV! Hvis du derimot synes at Vigrid er forkastelig og ønsker å stemme på et parti som ligger lengst mulig vekke fra dette grumset så bør du stemme på Det Liberale Folkepartiet,Norges eneste rendyrkete demokratiske og anti-fascistiske parti."

  I kommentarfeltet skriver du bl.a.:

  "Jeg har ingen problemer med at hverken Tore Tvedt eller Kristin Halvorsen slipper til i mediene, selv om begge har de noenlunde samme primitive meningene. Begge har et hatbudskap."

  Oppfordrer folk til å lese hele innlegget fra han som nå antagelig snart kan titulere seg som Norges fremste politiske blogger. Ganske fascinerende stoff:

  http://onarki.vgb.no/2008/11/sv-vigrid-sant/

  SvarSlett
 3. quote
  "Jeg mener absolutt du i innlegget jeg henviste til drar klare paralleller mellom SV og Vigrid"

  Og so what? Hva med å tenke igjennom om disse pararellene faktisk finnes?

  Start f.ex med litt historie:

  I Øystein Sørensens bok "Fra Marx til Qusling"
  finner man grundig dokumentasjon om en rekke fremtredende medlememmer på venstresiden i Ap og fagbevegelsen som meldte seg inn i Nasjonal samling uten å skifte standpunkter.


  I hans bok "Solkors og Solidaritet" finner man grundig dokumentasjon av at Nasjonal samlings styringstid 1940 til 1945 innebar en KONTINUITET i norsk politisk historie.

  SV og Vigrid sosialdemokratiet og nazismen er alle del av den samme grumsete voldelige ideologistrømning som fikk vind i seilene på slutten av 1800 tallet og som resulterte i at Mussolini, Stalin, Hitler og Roosvelt kom til makten.

  Vigrids medlemmer sympatiserer da også mest med SV. Vi kan argumentere for dette og dokumentere dette opp og ned side etter side.

  Ditt eneste svar sålangt er åpenbart at du synes det er opplagt at det ikke er slik og at du er *fascinert*.

  Sosialdemokratene er Mussolinis og Hitlers politiske arvtakere i Norge. Det er på tide at folk blir gjort oppmerksomme på dette.

  SvarSlett
 4. Synve,

  hva mener DU er forklaringen på at nynazisten og Vigrid-leder Tore Tvedt har så sansen for SV? Du avfeier artikkelen min som "søkt" og "fascinerende" men du unngår elefanten i rommet, nemlig at det ER store likheter mellom politikken til SV og nazistene. Eller benekter du dette? I såfall, hvorfor? Hva slags fakta legger du til grunn? Argumenter?

  SvarSlett
 5. Da ble jo denne kåringen med ett ikke bare uhøytidelig men også meningsløs. Den som gidder å "mobilisere" mest blir "best".

  SvarSlett
 6. ettersom dette er en internettavstemning er den akkurat som alle andre. Den som får flest stemmer vinner. Mobilisering i et reelt valg fungerer forsåvidt på akkurat samme måte, så jeg ser ikke akkurat poenget ditt brumlebass...

  SvarSlett
 7. Bjarne: VG-lista sier ikke noe om kvaliteten på musikken. Man fronter heller ikke artisten på toppen av lista som "best".

  Popularitetsmåle seg fram til hva som er "best" er meningsløst. Og kåringen er, følgelig, også meningsløs.

  Og da har jeg ikke engang touchet innom hvor enkelt det er å manipulere det såkalte resultatet.

  Men la oss spole tilbake til ordet uhøytidelig. Om ikke annet så får man her fram hvem som av en eller annen grunn mener slike "kåringer" er viktige. Onar Åm virker å lede.

  SvarSlett
 8. Heh, nei en avstemning sier absolutt ikke noe om kvalitet. Derimot sier den noe om hvor mange som gidder å ta seg bryet til å stemme. Konsensus har aldri vært en god måte å måle kvalitet på, selv om mange gjerne tror det. Når så det er sagt tror jeg ikke du finner en eneste person som mener at kåringer som dette er viktig, men den som "vinner" vil nok uansett synes det er koselig.

  SvarSlett
 9. Ja da er vi jo enige i at målingen er meningsløs, Bjarne.

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. herre, gi meg styrke.

  SvarSlett