mandag 14. september 2009

Sponheim går av

Lars Sponheim har trukket seg. Venstre kan risikere å komme under sperregrensen. Jeg tror at Venstre har tapt så det suste på at man ikke klarte å utnytte den store sjansen man fikk servert i denne valgkampen, nemlig at miljø kom høyt opp blant velgerne. I stedet har Sponheim nesten bare snakket om at Venstre ikke vil ha Frp i regjering. Regjeringspekulasjoner og spill er det verste velgerne vet.
Tipper at det står mellom Skei Grande og Elvestuen som neste leder

TV2 melder nå om 85-84 i borgerlig favør...

12 kommentarer:

 1. Såvidt jeg har regnet ut, har Venstre for øyeblikket 800 stemmer for lite til å komme over sperregrensen. Kan du bekrefte at jeg har regnet riktig?

  SvarSlett
 2. Viva, viva Sponheim!

  SvarSlett
 3. Anonym1: Vanskelig å si hvor mange stemmer Venstre mangler. Men det går på desimalene løs...

  SvarSlett
 4. I følge http://www.regjeringen.no/krd/html/valg2009/bs5.html er den nå avgitt 1917234 stemmer. 4% av dette utjør 76689. Venstre har vel nå fått 75769, og mangler vel ca. 900 stemmer.

  Høres dette ut som ett riktig regnestykke?

  SvarSlett
 5. Dette er et sjokk, og det er vel sjelden et parti har blitt så lurt av meningsmålingene. Det er vel utvilsomt at Venstre kunne ha greid å få de siste stemmene (og taktiske stemmer) om meningsmålingene hadde varslet om krise.

  Jeg har stemt Venstre for noen valg siden, men jeg har ikke stemt på one man showet til Sponheim selvom jeg har sans for mye av det han står for. Venstre har ingen til å ta over, og er nå et parti med brukket rygg.

  SvarSlett
 6. Anonym: Ja, ser ritkig ut ift å ligge på akkurat 4 på de opptalte stemmene. Men det er jo de som ikke er opptalt som avgjør...

  SvarSlett
 7. Om det står om noen hundre stemmer i forhold til sperregrensen vil alle stemmene i hele landet måtte telles på nytt?

  SvarSlett
 8. Regjeringspekulasjoner og anti-garantier har ødelagt dette valget mer enn jeg trodde var mulig på forhånd. På generelt basis er det ikke diskutert politikk, og valgkampen har derfor vært kjedelig. Isolert sett har Venstre og FrP bare tapt på kranglingen. Men verst av alt er det kanskje for den totale borgerlige side, hvor budskapene og angrepene på regjeringen har kommet helt i skyggen.

  SvarSlett
 9. Tror det kan ta tid å få avgjort Venstres skjebne, ja...

  SvarSlett
 10. Ser vanskeligere og vanskeligere ut for Venstre. Nå ligger de ca. 2400 stemmer under sperregrensen, og det ser, desverre ut for Venstre sin del, som om tallet er økende..

  SvarSlett
 11. Akkurat nå 87 / 82 til rødgrønt på TV2's prognose Det var vel det siste håpet??

  SvarSlett
 12. Holder med deg der om at det er kjört for de borgerlige. Det er jo storbyene som gjenstår og der er anti-sponheim faktoren större.

  SvarSlett