mandag 7. september 2009

Innbitt Siv Jensen

Siv Jensen framstod meget innbitt på kveldens Pål Tore-utspørring. Velgerne er i ferd med å svikte, og partiet lekker nå særlig til Høyre og hjemmesitterne. Og åpningen om regjeringsspørsmålet er ingen kioskvelter. For Jensen sliter tungt med å sannsynliggjøre hvordan i all videste verden Frp egentlig har tenkt å komme seg til makten.

Hun er langt bedre når hun får snakke om Frps politikk. Og hun tunerte spørsmål om favorittsakene skatt og innvandring bra. Frp hadde nok håpet at disse sakene skulle enda høyere opp på agendaen i denn valgkampen. Særlig innvandring har vært bortimot helt fraværende. Det er Frps gullkort. Et kort som de sikkert vil forsøke å trekke de nærmeste dagene.

For Frp må ha en "game changer" nå. Ellers kan dette gå filleveien for dem. Denne valgkampen har gått i stå for partiet så langt. Skole og miljø har blitt valgkampens to viktigste saker, saker som Frp har meget svak velgertroverdighet på. Siv Jensen er blitt satt helt i skyggen av Erna Solberg i flere av debattene. Og Jens Stoltenberg har nå byttet bort Frp som hovedmotstander.

100 dagers programmet, som skulle være det store trumfkortet, ble det dønn stille rundt. Fordi det var lite nytt der. I tillegg er partiet blitt presset på sammenhengen i deres politkk, et press som de etter mitt skjønn ikke har greid å stå i mot. Bl.a. løp Frp glatt i fra vedtaket om aktiv dødshjelp og man nekter nå å stille til debatt med KrF om dette - av frykt for ytterligere velgerlekkasjer.

Frp og Siv Jensen har nå fem dager å snu dette på. Det ser ikke bra ut. For få uker siden så partiet ut som valgets soleklare vinner. Nå kan man ende opp som taper.

1 kommentar:

  1. Dette blir for dumt. Svein Tore. Den 17.8 uttalte Siv til Vårt Land flg:

    – La meg gjøre det helt klart: Dette er et prinsippvedtak Fremskrittspartiet har fattet, men jeg og Fremskritspartiet kommer ikke til å foreta oss noe hva gjelder aktiv dødshjelp de neste fire årene, sier Jensen.

    Dette er det snart 1 mnd siden hun sa og hvis du hadde fulgt med så var det Fpu som kom med forslaget noe som overrasket alle. At de måtte ta den diskusjonen må jo alle forstå. Det du bommer stygt på er Frp-velgerens tillit til partiet sitt. I motsetning til ditt parti Høyre (?) så har vi tillit til Siv. Men hvordan kan du/dere ha det til Erna? Det er vanskelig å forstå. Og er det noe rart i at Siv er trøtt? Jeg har ikke oppdaget noen annen politiker jeg som har stått så på for velgerne sine som Siv de siste månedene! Og jeg skal heller ikke unlate å nevne at hun har fått ca 20.000 tilhengere det siste halve året på sin Facebook. Get real!

    SvarSlett