lørdag 12. september 2009

Partilederdebatt på tomgang

Den avsluttende partilederdebatten på TV2 tror jeg ikke bidro i særlig grad til å flytte stemmer. Vi har hørt det aller mest før og polititikerne gjentar og gjentar det de har sagt før. Stoltenberg vil bruke de store pengene på de store oppgavene. Halvorsen har lært seg hele arsenalet av hersketenkikker av Berit Ås og forsøker å (over)styre debattene. Lars Sponheim vil være en raus liberaler med anti-Frp-sympatier. Høybråten blir bare mer og mer "på"(gående) jo lenger valgkampen skrider fram og virket å ha fått i seg hele posen med kamferdrops før sendingen startet.

Solberg framstår nå som den samlende statsministerkandidaten på borgerlig side og har ro og trygghet, men får i liten grad slippe til med Høyres beste saker - skatt og skole. Siv Jensen glimter til når asyl kommer opp, men har havnet litt på utsiden av de hun skal forsøke å danne regjering med. Navarsete gikk i klinsj med Høybråten, ikke godt å vite at dette er to representanter fra tidligere sentrumskamerater. Og Dahle svingte seg til overraskende store høyder på asyl, men er ellers borte.

Hvordan i all verden er det mulig å arrangere to avsluttende partilederdebatter uten at de to viktigste sakene for velgerne; skole og miljø blir tatt opp? Her må både TV2og NRK ta selvkritikk - det er rett og slett pinlig.

Situasjonen mellom blokkene virker rimelig stabil, det viste også TV2s siste måling. Den borgerlige siden har et overtak og kommer til å vinne valget, hvis ikke Ap får til et stort løft de to siste dagene.

4 kommentarer:

 1. Gode observasjoner. TV2 var bedre som programledere enn Nrk i går. Bedre styring. Erna Solberg fremstår som den klare statsministerkandidaten. Dette vil medføre en velgermobilitet fra Venstre og Frp til Høyre og bringe dette partiet tilbake til lederrollen på borgerlig side.

  SvarSlett
 2. Mange medier rapporterer om meningsmålinger med rødgrønt flertall pr dags dato. Jeg har veldige problemer med å forholde meg til dette, etter dine grundige ananlyser og tall på Minerva.

  Men kan du prøve å forklare dem allikevel? er det bare skjeve utvalg, eller er det noe mer gjennomgående som gjør at de ender opp med sine resultater? jeg føler meg trygg på ikke-sosialistisk seier, men får tynnslitte nerver når mediene legger ut slike målinger. Gjør de det bare for å skape spenning og slik selge mer?

  SvarSlett
 3. "Siv Jensen glimter til når asyl kommer opp, men har havnet litt på utsiden av de hun skal forsøke å danne regjering med".

  Ok. Hvordan er det mulig å få dere til å forstå dette: Siv Jensen har fått streng beskjed fra sine velgere at de ikke aksepterer at partiet går akkord med sin asylpolitikk for å "tekkes" de andre. Og hvor mange ganger har hun nå gjentatt til kjedsommelighet at dette har de sagt i mange år nå. Det er ikke Frp som skal fire på noe som helst for å gjøre seg lekker. Velgerne deres vil ikke ha noe av det!! Get it?

  Svein Tore, du burde idet minste fatte dette.

  SvarSlett
 4. "Miljö" er en potensielt katastrofescenario da risikioen er at en dröss med inkompetente politikere forplikter seg til eksakt feil beslutninger på eksakt feil tidspunkt. Iom at vi får en ny liten istid som kan starte når som helst, er flere vindmöller, forbud for oljepanner og mindre oljeborring hver isär grusomt latterlige og tragiske feilspor.

  SvarSlett