tirsdag 18. august 2009

Utspørringen av Siv Jensen

Skuffende få journalister har ringt meg om NRK-utspørringen av Siv Jensen (oops..begynner visst å få nykker..ikke bra), så jeg får legge ut vurderingen her i stedet:

Først må jeg si at jeg har veldig sans for programlederne. Både Maguns Takvam og Sigrun Sollund er folk etter min smak. Men: Takvam funker nok bedre som kommentator -det blir noe krampaktig ved ham som "streng" utspørrer. Sollund glitrer som debattleder i Dagsnytt 18, men dette formatet er noe annerledes. Hun kom bra fra det, bevares, men tror kanskje at hun trenger enda litt mer innkjøring før det sitter. Ble noe stivt ved enkelte anledninger.

Og så til Jensen.
Jeg synes at hun kom bra fra dette. Ikke strålende, men bra. Det er selvsagt gull verdt for henne at det vies såpass mye tid til innvandrings/asylpolitkk. Alt hun sa har, går rett hjem både til egne velgere og langt inn i både Aps, Sps, KrFs og Høyres rekker. Klarhet på pro-Israel er også et utmerket friere til KrFs velgere, velgere som Frp har forsynt seg grovt av de siste årene. Også skatt er et tema som hun behersker og hvor det er uhyre viktig for partiet å tilrøve seg det sakseirskapet som de pr i dag deler med Høyre. Hun slet som ventet vesentlig mer på miljø og menneskeskapte klimaendringer og falt litt tilbake til gamle synder i.f.t. hissighet. Ei heller operatemaet var akkurat noen vinner. Hun har også trøbbel med å forklare oss hvorda Frp skal komme i regjering.

Men alt i alt tok hun seg opp etter en noe skuffende opptreden i partilederdebatten i går. Og det trenger Frp for dette har vært en svak uke for dem til nå med Kollensprekk og fraløping fra eget program som sentrale ingredienser. Jeg ser også nå tegn til nedkjøling av Frp både på nasjonale og lokale målinger.


Hva synes dere om Takvam, Sollund, Jensen og hele konseptet?

6 kommentarer:

 1. Det er fullstendig inadekvat og kommer til å öke politikerforakten til rekordhöyder. Bjerke og Bjerkaas må vel forstå allerede nå at seertallene kommer til å stupe etter det sludderet som ble vist igår. Först en hönsegård om skolen, så en skjeggete tulling som trodde han var morsom, så et lysglimt der det gikk fram hva velgerne önkser seg for å bli informert i disse viktige tider. Til slutt gikk de til verket ved å komplett ignorere Vampus' velmente retorikkråd om mer tid, lavere tempo, avslappet atmosfäre, nyanserte fakta, visjoner, menneske bak maska, originale vinklinger...Hvor vanskelig kan det være, jeg skulle gjort det bedre selv med egen Camcorder.

  Takvam er verre enn Vidar Tyson, og den praktikanten som skulle hjelpe ham må jobbe hardt for å bli kvitt bimbostemplet. Til å begynne med : La folk snakke til punkt, gjenta ikke spörsmålet og ta hele timen i bruk på bekostning av hönsegård og skjeggtullinger.

  Så gufset fra fortida. Har Strand gjort plastoperasjon ? Legg ned NRK allerede idag, det er ikke nödvendig å vente til etter 14 september. E24 sa at det kongelige norske folk forventer at NRK setter agendaen og standarden for valgdekningen. Vi vet nå hva det innebærer om vi ikke visste det før. Sivs anslag av matthet kommer helt sikkert fra innsikten om at hele medieetablissemanget er partiske amatører. Men hold ut, grace under pressure, fortsetter det slik som document.no beskriver det får vi 40% og fullt mandat.

  For a trashe Ap-partyt så behøver bare FrP å lande 100dagersprogrammet med midlertidig innvandringsstopp dagen før Stoltenberg skal få siste ordet. Beat that, loser.

  SvarSlett
 2. Så du selv mener det er skuffende at få journalister har ringt DEG om denne utspørringen? Jeg syns det er helt rimelig all den tid dine såkalte "analyser" og vurderinger er så subjektive og farget av ditt eget politiske syn. Som analytiker skal man bestrebe seg på å være så objektiv man kan. Det er lite som tyder på at dine betraktninger er det.
  Derfor: Kanskje journalistene også har skjønt dette og at telefonen vil holde seg i ro heretter. Det ville i så fall vært gledelig.

  SvarSlett
 3. Enig med anonym. Denne "analysen" f.eks: "Alt hun sa har, går rett hjem både til egne velgere og langt inn i både Aps, Sps, KrFs og Høyres rekker".
  - er jo bare tøv. Gi meg en fra Ap`s eller Sp`s "rekker" (jeg regner da med at du mener disse partienes kjernevelgere) - som mener at alt Siv Jensen sier går rett hjem.
  Dette er jo totalt på jordet. Du finner knapt den sak hun kommenterer som "går rett hjem" hos en Ap- eller en Sp-velger. Hvor i alle dager har du dette fra? Ønsketenkning kanskje?

  C. Jensen

  SvarSlett
 4. Jeg vet ikke hvor tanken om objektivitet kommer fra? Det er umulig å være objektiv om politikk. Det man kan være objektiv om er tall, og det er Marthinsen. Der gjør han en grundig jobb og forklarer hvordan han kommer frem til sine konklusjoner. Mer kan man ikke forlange.

  Og når det kommer til vurderinger, så er det alltid subjektiv. Det fins ikke en objektiv vurdering om hvem som er best i en debatt, men man kan forvente av de som skal være en stemme i det offentlige rom begrunner hvorfor de mener som de gjør. Marthinsen gjør det på en glimrende måte, og etter min mening bedre enn andre valgforskere som f.eks Aarebrott som mest av alt er tabloid.

  Og til C.Jensen så var vel Marthinsen veldig konkret på at det gjalt innvandrings og inkluderingspolitikken, og tallene tyder vel på at det fins spesielt i Ap og Sp mange som ønsker en strengere politikk på det området. Det forklarer jo også Sp's utspill i sommer, og Kolbergs famøse utspill tidligere i år.

  SvarSlett
 5. Synes begge utspørrerne kan være bråkjekke, med en lei tendens til å forveksle kritisk journalistikk med frekk avbryting og ironisering av politikerne.
  Det er god folkeskikk å la folk svare fullstendig på spørsmålene de får. Og det er unødvendig å replisere med sarkasme.

  SvarSlett
 6. Jeg synes Magnus Takvam og hun andre var litt frekke med Siv Jensen. De kunne godt vært litt snillere med henne. Det er ikke så lett å være politiker heller. Synes de var mye snillere med Torstein Dahle. Der var der bare kos og godsnakking hele tiden. Ellers synes jeg det var morsomt at Siv Jensen og hun der Sigrun hadde nesten samme kjole. Kanskje de har vært i samme kjolebutikk. Det kan jo også kanskje tenkes at de hadde avtalt å ha like kjoler. De hadde jo ganske like hårfrisyre og hårfarge også. Kanskje de egentlig er venninner som liker de samme tingene. Kanskje det var avtalt spill at de skulle være litt slemme med hverandre under debatten. I virkeligheten er de kanskje hemmelige bestevenninner. Likevel synes jeg det var Magnus Takvam som hadde best klesstil. Han hadde jo på seg det røde, fine og prikkete slipset. Må bare få sagt til slutt at rødt er yndlingsfargen min og prikker synes jeg er skikkelig kult. jeg gir derfor terningkast 6 til Magnus.

  SvarSlett