torsdag 13. august 2009

Buskerud - en teaser

Jeg har regnet og regnet på det meget interessante valgfylket Buskerud og utarbeidet en prognose som Drammens Tidende publiserer i morgen. De kjørte en teaser i dag, som dessverre ble noe skjemmet av en smule forvirring knyttet til begrepene måling og prognose.

Det jeg har laget er altså en prognose og en analyse, på basis av gjennomsnittet av de siste ti nasjonale målingene, omregnet til Buskerud-tall ut i fra valgstatistikk. Har gitt DTs folk en aldri så liten oppstrammer, så da får vi satse på at man holder noe bedre styr på begrepene framover. Rett skal være rett, som Arne Scheie pleier å si (og sikkert flere med ham).

Jeg kommer til å legge ut utfyllende info om denne prognosen her i morgen, så det er bare å henge med videre.

3 kommentarer:

 1. Sentrumskonservativ13. august 2009 kl. 18:09

  Er det sannsynlig med rødgrønt flertall dersom de rødgrønne klarer 2/3 flertall i Buskerud? Og omvendt - dersom de rødgrønne ikke klarer seks av ni mandater (som i 2005), kan det da hende at man får flertall av de ikke-rødgrønne (dvs. de borgerlige pluss FrP minus Sp) i Stortinget?

  SvarSlett
 2. De rødgrønne hadde max klaff med mandatuttellingen her sist. Det gjør Buskerud til et høyinteressant fylke. Skulle de rødgrønne greie å forsvare alle sine seks, så vil det være et signal om at de også vil kunne beholde flertallet nasjonalt. Skulle det bli 5-4, så kan de rødgrønne selvsagt fortsatt klare flertallet nasjonalt - men i praksis tror jeg det blir vanskelig. Og skulle de rødgrønne miste hele to mandater, så vil det være et soleklart signal om at tiden med rødgrønt mandatflertall er over.

  SvarSlett
 3. Hvor signifikant på nasjonalt nivå er det at Finnmark ser ut til å få to FrP-reps og bli det störste partiet i fylket ?

  SvarSlett