fredag 14. august 2009

Frp størst i Finnmark?

Ble oppringt av en NRK-journalist i dag med utgangspunkt i en oppsiktsvekkende måling som viste at Frp var største parti i Finnmark. Journalisten var også opptatt av koblingen mellom SV og oljeboring i nord og forholdet til Ap. Mine vurderinger av dette og innvendinger mot denne målingen, kan du høre på denne distriktssendingen (ca fem min ut).

Hva tror du? Kan virkelig Finnmark bli landets beste Frp-fylke eller er dette totalt urealistisk?

8 kommentarer:

 1. Jeg er ikke like overbevist om det her er en feilmåling. Frp fikk nesten like stor oppslutning på samme måling i fjor høst (32%) og det er et litt spesielt politisk klima i Nord-Norge for tiden. Bondervik 2-regjeringen fikk voldsomt med pepper i landsdelen og partiene er ikke kommet seg etter det. Det var derfor en lett match for de rødgrønne sist valg, og det var mye store ord om den gigantiske Nord-Norge satsingen. Dagens regjering har ikke levd opp til forventningene, og har en knalltøff jobb med å overbevise om at de fortjener fornyet tillit. Dermed står de som er skuffet igjen med å stemme på Frp, og da kan det ligge an til et kanonvalg.

  Men jeg tror nok endel kan bli skremt fra å stemme på Frp, for det er utvilsomt at Frp sin politikk blir gjennomført så vil det endre Nord-Norge totalt. Men kanskje Frp kan se 30-tallet i finnmark og da er det vel gode sjanser for at det blir Norges beste FRP-fylke?

  SvarSlett
 2. Den avvisningen av FrPs ketchupeffekt i nord var ikke spesielt overbevisende.

  Spörsmålene er jo :
  - Finns det virkelige ikke referensmodeller for dynamiske forlöp under valgperioden som kan skille klinten fra hveten ? Skifter som trigges igang på identifierte nökkelspörsmål?
  - Hva har Respons gjort galt ?
  - Hvor mange slike resultat skal til för din modell validerer signifikant skifte ?

  SvarSlett
 3. Tror at du kan ha et poeng vedr. protest, Bigboyen. Fylkene i nord er godt disponert for proteststemmegivning (Anders Aune, Kystpartiet)Jeg har estimert at Kystpartiets protestvelgere fra sist antagelig i størst grad vil finne veien til Frp, forustatt at Kp er kraftig på vei ned - som det nå kan se ut som. Men like fullt kjøper jeg ikke at Frp er midt på 30-tallet i Finnmark. Det vil jo bety at de har doblet seg (!) siden 05 (fikk 17,7 da), og den er for drøy.

  Jeg skal presentere mine tall og prognoser for samtlige fylker på Minvera på mandag, men kan røpe såpass at Frp på mine beregninger ligger rundt 25. Altså hele ti pp under det Respons her har målt.

  At Finnmark skal bli beste Frp-fylke virker veeldig usannsynlig. Men tar jeg feil, og Respons og bigboyen har rett, så snakker vi om et jordskjelv i nord. Dette blir interessant...

  SvarSlett
 4. Dagens PROGNOSE i Dagbladet idag er satt sammen av alle institutter.
  1) Finnmarkssjokket er en oppdatert MÅLING. Er Finnmarkssjokket inkludert i Dagbladets prognose ?
  2) Hvilken statistisk parameter sikter du til med "for dröy ?"
  3) Er din Minerva-prognose vesensforksjellig fra Dagbladets ? Hvordan er det mulig ?

  SvarSlett
 5. Jeg sluttet å kjøpe Dagbladet for noen år siden, men skal ta en titt på dette nå.

  Med for drøy mener jeg at det er ingen ting i valghistorikken som indikerer at Finnmark plutselig skulle være Norges beste fylke for partiet. Tvert i mot har partiet her alltid ligget godt under sitt nasjonale nivå (eks 17,7 i Finnm i 2005, mot 22,1 på landsplan).

  Mine oppdaterte prognoser for samtlige 19 valgkretser kommer til mandat. Jobber nå så fillene fyker for å få alt klart. Så du må smøre deg med ørlite tålmodighet, ED..:-)

  SvarSlett
 6. Tålmodighet er min svake side , forsöker stadig å finne terapi for kort lunte ! Takker ellers for relevant diskusjon og fin blogg.

  SvarSlett
 7. Skrev visst "til mandat", men mente mandag. Hehe, er visst en smule hjerneskadd allerede...

  SvarSlett
 8. Stavefeil er et sunnhetstegn ! Og de som klager på ortografi og språkbruk har ikke annet å komme med ! Korrelert og klart !

  SvarSlett