lørdag 25. april 2009

Skrekkmåling for SV

I min månedlige snittanalyse av meningsmålingene for Minerva, tillot jeg meg sist å raljere en smule over Dagbladets førstesideoppslag 21. mars hvor bildet av en jublende Kristin Halvorsen illustrerte tittelen ”Jubler over rødgrønn rekordmåling”. Det var basert på en Synovate-måling som ga SV (meget usannsynlige) 9,9 prosent. Tittelen inni avisen lød ”Kristin tar igjen Erna”. I ingressen stod det at ”Mens Kristin Halvorsen jubler, er Erna Solberg stum etter å ha mistet halvparten av sine velgere det siste året”.

I dag presenterer Dagbladet en måling som gir SV stusselige 6,4 prosent. Så da er vel overskriften "Skrekkmåling for SV"? Og en tittel inni som lyder "Erna stormer i fra Kristin" (Høyre er jo nå "plutselig" over dobbelt så store). Og en ingress hvor det heter at "Mens Erna Solberg jubler, er Kristin Halvorsen stum etter å ha mistet en tredel av velgerne sine den siste måneden".

Nei du. Dagbladet prioriterer heller "Derfor bør 6-åringer få mobil" på sin førsteside. Og fokuserer inni avisen heller på "Skrekkmåling for Venstre" (selv om snittet av de siste ti målingene viser et Venstre på rundt 5 prosent, noe som er langt over partiets nivå på samme tid for fire år siden). Slik kan man jo eventuelt presentere neste måling, som evt. skulle komme til å vise ett eller to prosentpoeng opp for SV, som nok en jubelmåling.

Sånn går dagene på desken i Dagbladet og blant avisens politiske journalister.

1 kommentar: