søndag 1. november 2009

De nominerte i november

Oktober er forbi og vi har gått inn i den måneden i året som jeg synes er verst; november. For å motvirke de høstdepresjonene som pleier å sette inn på denne tiden, har jeg kost meg litt med politiske blogger.

Siden Jens Stoltenberg, Jan Simonsen, Tore O. Sandvik og Fredrik Mellem kom sist i nominasjonene i oktober. Og siden Andreas Halse og Knut Johannessen delte 16.plassen og jeg bestemmer meg for å la begge henge med videre, så trenger jeg fire friske, nye bloggfolk på novemberlisten. Minner om at fem av disse skal ut til neste nominasjon i desember.

Valget falt på disse fire:
Torbjørn Røe Isaksen: Minervas redaktør sikret seg en plass på Tinget fra Telemark og kommer nok til gi lyd fra seg i løpet av de kommende fire årene og sannsynligvis en god stund etter det og. Har en blogg som fortjener en sjanse i dette selskapet.

Kristin Clemet: Den beste lederen Høyre aldri fikk? Eller...det er kanskje ikke helt kjørt ennå. Civitas leder har i alle fall (omsider) kommet seg ut i bloggverdenen, og har allerede levert såpass av interesse der at en novembernominasjon med letthet kan forsvares.

Tone Sofie Aglen: Kommunalråd fra Sp i Trondheim. 32 år og frustrert...hm...hørt det før? (eller er det ved nærmere 40 at damer pleier å bli frustrerte..?) Vel, jeg synes ærlig talt at det kommer mye leseverdig ut av de frustrasjonene hennes!

George Gooding: En fyr som oppdaterer ofte og bra.

Sammen med de nevnte to og de 14 nedenfor så blir dette en meget sterk liste. Hvem faller ut?

Stig Ove Voll
Emil Andre Erstad:
Lars-Henrik Paarup Michelsen:
Bjørn Smestad
Sigrun Tømmerås
Heidi Nordby Lunde
Sondre Olsen
Paul Chaffey
Onar Åm
Hanne Blåfjelldal

Jan Arild Snoen

Per Aage Pleym Christensen
Audun Lysbakken
Ivar Johansen

Stemmer gjør du i høyrefeltet (scroll nedover) - kun en stemme pr pers!

10 kommentarer:

 1. Heisann, takk for nominasjonen :)

  Men du har feilstavet navnet mitt i stemmefeltet nederst... :)

  SvarSlett
 2. Ja, har visst det. Og siden noen allerede har stemt så får jeg ikke rettet det opp før neste måned.
  Hvis du henger med da...:-)

  SvarSlett
 3. Dette er et artig konsept - og igjen takk for at du tok med min blogg.

  Og det er fint at Jens Stoltenbergs liksom-blogg ikke fikk mer enn én stemme. Det tyder på at du har kvalitetslesere... :-)

  SvarSlett
 4. Bjørn: Du får nesten takke de som stemte på deg i oktober. De var mange nok til å holde deg inne på topp 15. Så får vi se hvor lenge du kan holde koken...:-)

  SvarSlett
 5. vi har i det stille lansert en liste over gode politiske blogger:
  http://valgprat.no/bloggoversikt/

  Den tar hensyn til flere faktorer, bl.a. om bloggene har lenker fra partiene, antall stemmer på blogginnlegg og antall lenker fra andre politiske blogger +++

  Kan du ta en titt og se om vi har truffet med algoritmen vår?

  SvarSlett
 6. KP: Interessant prosjekt dere har gående!

  Har tatt en rask titt på oversikten og kan sånn innledningsvis konkludere med at dere i alle fall har funnet mange gode, politiske blogger!

  Hvilke kritier man skal legge til grunn for utvelgelsen, er jo alltid et sentralt spørsmål. Og det vil alltid være et resultat av en viss subjektiv vurdering. Selv har jeg trukket opp sju kriterier for god blogging som jeg har vektlagt:
  http://sveintoremarthinsen.blogspot.com/2009/06/nominasjonsprosessen-juni.html.

  Hva som er en blogg er et annet sentralt definisjonsspørsmål. Etter mitt skjønn er f.eks. ikke Liberaleren og Minerva, som ligger oppe på deres lister, blogger men nettsteder.

  Hvs synes mine lesere om dette?

  SvarSlett
 7. minerva er vel ingen blogg, selv om det også er noen som blogger på nettstedet...

  Hvordan er det forresten for Marthinsen å leve når det ikke er valg? Gråter du en skvett og ber om at det skal etableres en ny ordning slik at det blir valg hvert år?

  SvarSlett
 8. Jeg har gått inn i en tung depresjon og kommer neppe ut av den før utpå vårparten 2013. Det er dønn stille på telefonen - journalistene har glemt meg...

  Eller forresten...vi har noe i 2011 også. Dessuten er det valg i Sverige i neste år..:-)
  Og det finnes jo faktisk andre ting her i livet. Barn og fotball f.eks...

  Hvordan er det forresten for Olsen å leve etter ikke å ha nådd målsettingen med KrF, men i stedet opplevd det svakeste resluatet i partiets historie. Gråter du en skvett og ber om at det bare var en vond drøm....?

  SvarSlett
 9. ja, det var en trist valgnatt. spesielt med tanke på at vi, hordaland krf), de to siste lørdagene i bt hadde 9,5 i oppslutning.enten var målingene helt på tur, eller så ble velgerne usikre de to siste dagene og valgte til slutt noe annet enn krf.

  men det at filip rygg ikke kom på Tinget åpnet for han som byråd i bergen.og plutselig fikk jeg anledning til å ta meg fri fra studiet for å være politisk rågiver. det er ikke så galt, heller:)

  SvarSlett
 10. Det var nok en kombinasjon av at BT-målingene lå noe for høyt og at velgerne valgte noe annet enn KrF de siste par dagene og timene. Nasjonalt tydet det på at KrF ville havne ca ett prosentpoeng over det som faktisk ble valgres.

  Aldri så galt at det ikke er godt for noe, kan du vel kanskje si da....

  SvarSlett