fredag 27. november 2009

Frp = Mette Hanekamhaug?

Jeg gir Frp en liten, spissformulert dose pepper i Nettavisen i dag. Valgforsker Anders Todal Jenssen drar kritikken hakket lenger. Dette har fått Frps generalsekretær Geir Mo til å steile .

Går vi for langt i kritikken av Frp? Eller er vi inne på noe her?

10 kommentarer:

  1. Det er vel isåfall mediene kritikken rammer? Partiene kontrollerer jo ikke hvilke av deres politikere som skal få oppmerksomhet.

    Ellers tror jeg at alle som starter en karriere i Norges mest forhatte parti raskt lærer seg å tåle mye rart. Du får dobbel dose: Både den normale mediegranskningen, som gjerne er usaklig og personlig hvis det er gode forsider å hente i det, og den ekstra blankofullmakten til å skrive hva som helst om en FrP'er. Det står respekt av å vite at det er dette man utsetter seg for, og allikevel stikke seg fram.

    SvarSlett
  2. Enig med Bear Strong: Dette handler mest om mediene, dette så vi tydelig også i valgkampen der "noen" plutselig fant ut at Solberg var mer statsministerfähig enn Jensen.

    SvarSlett
  3. jeg venter spent på at Hanekamhaug skal komme i mediene en gang hvor det faktisk dreier seg om politikk...

    SvarSlett
  4. Synes jo ikke dette var så veldig spissformulert, i alle fall ikke over kanten. Artikkelen var jo også rimelig nyansert med mye rom for Hanekamhaug selv til å uttale seg. Tror oppslaget med Mo er et resultat av at han bare har blitt konfrontert med dine og Todal Jenssens kommentarer uten kontekst, og da virket det sikkert ganske brutalt...

    Når det gjelder innholdet - FrP har helt klart havnet på defensiven etter valget, mens Erna sakte men sikkert har jobbet seg inn i siget. Synes analysen din er treffende.

    Hanekamhaug får litt av den samme boosten i starten som det Inga Marte Thorkildsen fikk inntil media gikk lei av å spille på henne som ung blondine. Fortsatt lider hun under det stempelet hun fikk da og får kun oppslag når hun kommer med et spissformulert sleivspark godt over mål.

    SvarSlett
  5. Jeg tror det er planlagt av Frp. De har vel flere ganger lagt seg veldig lavt rett etter Stortingsvalg. Det er ingen velgere å vinne nå, og for Frp, som er mer opptatt av hva som tjener oppslutning enn å drive med politikk, så er det lite å bruke krefter på nå - da er det viktigere å drive skolering av sine politikere, og legge planer frem mot lokalvalget.

    Det som kan komme som en blowback er jo Høyre vokser seg så store at Frp ikke greier å ta tilbake dagsorden når de ønsker det. Men jeg tviler på det vil skje, selvom Høyre er blitt mer tabloid i kommunikasjonen så er det i politikk fortsatt det samme grå partiet fra de siste 20 årene.

    SvarSlett
  6. Stærk: Nja, det er vel mest partikritikk. Man kan selvsagt si, med et bra innslag av substans, at det er håpløst av mediene å fokusere mye mer på utseende, ung osv enn politikk. Men både Hanekamhaug, og Frp, må selv ta et hovedansvar.

    Konrad: Hvem var disse noen? Kommentatorer...?

    Sondre: Synes du overdriver en smule. Hun har da fått sneket inn noe politikk her og der...

    Sverre: Nei, Mo er vel en smule inhabil ettersom han nok har hatt mer enn finger med i spillet vedr. strategien her.

    Bigboyen: Interessant betraktning, selv om jeg ikke tror på den. Det samme kunne man kanskje si om Stoltenberg og Ap nå også. Men kjøper ikke den heller - tror ingen partier/politikere bevisst går inn for å miste velgere, selv kort tid etter valg.

    SvarSlett
  7. Disse "noen" er en stor saueflokk kalt journalister (i spedde en del redaktører og tomme tønner som Nakkim).

    SvarSlett
  8. Nakkim var overbevist om at det kom til å li et rent oppgjør mellom Stoltenberg og Jensen. Såvidt jeg husker. Bommet litt der...

    SvarSlett
  9. Nakkim eller ikke Nakkim, det interesser meg et visst sted (Nakkim er sikkert en hyggelig fyr, men en av de mest hjelpeløse kommentatorer NRK har fostret). Poenget er det skjedde et pussig stemningsskifte midtveis valgkampen, uten at dette var foranlediget av noe konkret eller viktig. Journalistene begynte ganske enkelt å fremstille Solberg i et mer attraktivt lys. Mulig at du ikke fikk det med deg, men du satt kanskje i din egen boble?

    SvarSlett
  10. Det er godt mulig at jeg var i min egen boble. Men jeg tror du husker feil. Stemningsskiftet pro Solberg og Høyre skjedde etter Kr.sand-debatten helt i starten av valgkampen: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=576577
    Og hvem vet - kanskje jeg bidro en aldri så liten smule..

    SvarSlett