lørdag 4. desember 2010

De beste bloggene

Tordenbloggen har vært i sving siden 2006. Målet er å kåre årets beste blogg. Sonitus-redaksjonen, nærmere bestemt Arne Hjorth Johansen og Berit Myhre,  har valgt å gi en jury bestående av folk som de mener er blant landets beste bloggere, oppgaven med å sette sammen hver sin topp ti bloggliste.Via det klassiske Melodi Grand Prix-poengsystemet med 12 poeng til nr 1, 10 til nr 2 osv, skal denne juryen bestemme hvem som stikker av med seieren i år. I fjor vant Ida Jackson, muligens bedre kjent som Virrvarr (jeg holder forresten på å lese boken hennes om sosiale medier nå. Synes den er rotete i strukturen, men veldig interessant lesning).

Smigrende nok er jeg, i år som i fjor, plukket ut til å være ett av jurymedlemmene. Det er slett ingen enkel oppgave å plukke ut og rangere de ti beste bloggene, det er mange gode å velge mellom (og mange som definitivt ikke skal på min liste..).

Min liste ble i år seende slik ut:

1. Knut Johannessen
2. Jan Arild Snoen
3. Merethe Ranum
4. Paul Chaffey
5. Astrid Meland
6. Ivar Johansen 
7. Thor Bjarne Bore
8. Anne Viken
9. Kjetil Løset
10. Maria Gjerpe

Så gjenstår det å se hvordan de andre stemmer.


Hvem er din(e) bloggfavoritt(er) om dagen?

10 kommentarer:

 1. Det er interessant med slike lister med bloggere som ingen aner hvem er . Det er et lite univers på sosiale medier som vet hvem de er, men mannen i gata har ikke peiling. Jeg skal lese igjen alle, og se om jeg tror de funker. Paul sin har jeg lest lenge, samme med Maria Gjerpe....men resten må jeg oppdatere meg på. Takk for listen.

  SvarSlett
 2. Forresten så funket ikke alle linkene.....

  SvarSlett
 3. Takk for tips om lenkeråte. Det er nå fikset, så da kan du oppdatere deg ytterligere.

  Blogguniverset er foreløpig ikke så veldig stort, nei. Men det øker. Tror imidlertid aldri at blogging vil bli noen folkesport. Til det er det for tidkrevende - i alle fall hvis du vil ha en blogg av en viss kvalitet.

  Hvordan ville din liste sett ut?

  SvarSlett
 4. Den ville vært mer underholdennde....jeg tror at de politisk korrekte bloggerne vil dø ut veldig fort. De når ikke folket.....enkelt og greit. De når en liten nisje på nettet og har andre bloggvenner som anbefaler de. Men den store nisjen når de ikke dessverre.....det gjør jeg ;-) Hihi....fordi jeg har tenkt og bygget nettverk på en annen måte. Og jeg når folket....enkelt og greit. Og de har allltid vært målet mitt!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for nominasjon, ST.
  En nominasjon og godord fra deg henger høyt!

  Jeg husker godt overraskelsen over å oppdage at du hadde lagt meg inn som nominert til årets politiske blogg, til tross for at jeg den gang var anonym.

  SvarSlett
 6. Trine: Aha, så du har en klar strategi...
  Men så blir det jo et spørsmål om hva slags type lesere man vil ha. Selv når jeg tusenvis av lesere på min Aftenposten-blogg. Mens leserne mine her - som på langt er så mange - nok er vensentlig mer lojale.

  Maria: Vær så god. Jeg tar gjerne på meg bittelitt av æren for å ha fått deg fram. Og det virker som du har klart deg svært så bra etterpå... Hovedårsaken er imidlertid deg selv. Du har noe som treffer.

  SvarSlett
 7. Svein- den ser jeg, men på Aftenposten får du drahjelp av de. Her er du alene, og de bloggerne tror jeg vil slite. Jeg mente ikke de politiske bloggene, men de politisk korrekte. De syntes ihvertfall jeg er kjedelige og gidder ikke lese. Og jeg tror jeg er som folk flest.....

  SvarSlett
 8. Eit godt og variert utval av bloggar, Svein Tore. Dei beste og mest varierte - og velformulerte - vil overleva.

  Dette med "politisk" korrekt" trudde eg hadde gått litt ut på dato som stempling, sånn på 90-talet ein gong, men, men... ;-)

  SvarSlett
 9. Trine: Enig med deg vedr. Aftenposten. De fleste der leser meg fordi det er Aftenposten. Ikke fordi det er meg. Derfor var jeg i tvil om jeg burde takke ja da tilbudet kom.
  Samtidig gir det meg en fin mulighet til å nå et bredere publikum, som jeg ellers ikke ville nådd.
  Men "folk flest" - hvem er nå egentlig det?

  Berit: Takk for det. Politisk korrekt er nok et levende begrep. Fortsatt..

  SvarSlett
 10. Hmm... Forskjell på politiske bloggr også. Mange som blogger som "politiske synsere". Kommentatorer er selvsagt interessante. Omtrent som å gå til en spådame, eller til de som skal anbefale deg hvilken hest du skal spille på for å vinne V75. Så har du oss andre som er politikere. Vi er nok kjedelige, men driver ikke mye m analyse, sier meningene våre. De kan være interessante for partifrender, de som har stemt på oss og politiske motstandere. Jeg bruker i alle fall bloggen min for å hevde meninger, be om innspill osv. Får nok vel så mye tilbakemeldinger på det som å skrive leserbrev. Tror blogger m mening har en framtid like mye som blogger m ny hårfrisyre, kjedelig eller ei :-)

  SvarSlett