mandag 13. desember 2010

Terroren løfter Frp?

Selvmordsbomberen som sprengte seg selv i luften midt i Stockholm sentrum på lørdag, får mye omtale i norske medier.
-Terrorhandlingene er forferdelige og har nå kommet skremmende nærme Norge. Men det er nesten uforståelig at mennesker som har fått oppleve et fritt demokrati likevel kan utvikle et slikt hat. Vi må hegne om våre frihetsverdier!!!, skriver Frp-leder Siv Jensen på sin Facebookside i dag.

Min første tanke er at dette kan gi Frp et visst opinionsløft på kort sikt. Litt avhengig dog av styrken og langvarigheten i medieoppslagene framover. Det har den siste tiden vært en viss agendadreiing i Frp-retning. Økt oppmerksomhet om eldreomsorg i kjølvannet av en rekke TV2-reportasjer, økte strømpriser og Frp-forslag om hijabforbud i skolen er aktuelle saker som jeg tror bidrar til å sende Frp noe opp.

Det var indikasjoner i november på at Frp hadde noe på gang. Bakgrunnstallene tyder på at de nå øker sin velgerlojalitet, parallelt med at de har begynt å trekke noen flere velgere fra Høyre og Ap. Mitt tips er at disse opinionstegnene forsterkes på de siste målingene i desember og at Frp kommer til å gå forbi Høyre og igjen blir landets nest største parti. Og Ap må se opp slik at ikke de også blir innhentet.

Hva tror du - gir de siste dagenes hendelser et Frp-løft?         

2 kommentarer:

  1. Tror du er inne på noe her. Samtidig gir Carl I. Hagens comback et betydelig løft, som også kan gi gode langtids effekter...

    SvarSlett
  2. Jeg er litt usikker på om terrorsaken vil gi Frp-løft et løft.

    Mitt inntrykk er at Ap har nærmet seg Frp sin politikk. Blant annet tvangsutsendelse av asylsøkere uten oppholdstillatelse har vist et handlekraftig Ap. Storberget viser også en offensiv med handlingsplanen som han la frem i starten av desember

    Jeg tror heller ikke det er tilfeldig at Storberget går hardt ut mot Frp i saken om datalagringsdirektivet. Klarer de å selge til velgerne at Frp ikke er villige til å gjøre nok for å bekjempe terror, tror jeg effekten kan utebli.

    SvarSlett