søndag 22. februar 2009

FrP pisker opp stemningen

FrP og Siv Jensen gjør som de pleier å gjøre når det butter på meningsmålingene – de fyrer opp innvandringskjelen ved å male fram skremsler. Dermed skyver de også potensielle regjeringspartnere bort og havner om mulig enda lenger unna makten.

FrP har mistet ca. 200 000 velgere siden august i fjor. Det er bare seks måneder igjen til stortingsvalget og partiet vet at de er avhengig av å flytte fokuset bort fra finanskrise og økonomisk politikk, hvor man har lav troverdighet blant velgerne, til andre saker. Og den beste saken for FrP er innvandring og utfordringer knyttet til dette. Eller problemer som FrP foretrekker å kalle det. Klarer man å få dette opp på agendaen, så vil sjansene til å gjøre et godt valg være meget gode.

Dette vet selvsagt også Siv Jensen og derfor tok hun i helgen et oppgjør med ”snikislamiseringen” i Norge. Jeg har liberalisten Jensen mistenkt for å være en smule ukomfortabel med sin egen grumsete retorikk. For den restriktive politikken hun forfekter, bryter fundamentalt med liberalistiske prinsipper. Hadde hun tatt slike prinsipper på alvor, så hadde hun i stedet argumentert for fri innvandring.

Jensen malte Malmø-fanden på veggen og plukket fram bydelen Rosengård, hvor svensk lovgivning angivelig skal være ”erstattet av sharia-lovgivning” og hvor svensk politi, i følge Jensen, ikke tør bevege seg inn. Siv Jensen mente at dette snart kan være et faktum også i Norge. Dette er ren skremselspropaganda og ikke i nærheten av harmonere med de faktiske forhold. Svensk lovgivning gjelder selvsagt i hele Malmø, som ellers i Sverige. Slik norsk lovgivning gjelder i Norge og som det selvsagt vil fortsette å gjøre.

Dette vet Jensen utmerket godt, men velger i stedet å bringe en brungrumsete retorikk til torgs. En retorikk som ikke bidrar til annet enn å skape frykt. Fremmedfrykt. Det er ikke særlig konstruktivt og er rendyrket FrP-populisme av den aller verste skuffen. FrP er sure på KrF og Venstre for at de ikke vil hjelpe dem inn i regjeringskontorene. Med utspillet til Jensen, er nå FrP om mulig enda lenger unna regjeringsmakten. FrP har seg selv å takke. For hvis ikke FrP legger om innvadringspolitikken sin kraftig, så kommer de aldri i regjering. I så fall er partiet dømt til å leve et evig liv i opposisjon.

Når man hører hva slags holdninger partiets formann faktisk forfekter, så kan det kanskje være like greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar