lørdag 26. mars 2011

Er Siv Jensen ferdig?

Birkedal-saken har vokst for hver time som har gått siden den ble kjent. Dels fordi siktelsen blir grovere og grovere. Men også fordi Frp-ledelsen, med Siv Jensen i front, presses fra skanse til skanse. I stedet for å legge ballen noenlunde død ved å legge kortene på bordet, bidrar den slette mediehåndteringen til at man fyrer opp bålet ytterligere.

Hvis det er slik at Siv Jensen har kjent til saken siden 2009 uten å foreta seg noe, så er det et tegn på elendig dømmekraft. Da vil det reises betimelige spørsmål ved om hun kan fortsette som partileder. Spredte røster har allerede framført slike tanker. Kritikk som kommer innenfra rammer ekstra tungt.

Jeg tror at Siv Jensen vil overleve dette nærmest uansett. Hovedårsaken er at jeg ikke kan se hvem i all verden som eventuelt skulle kunne ta over Frp nå. Partiet mangler rett og slett en kronprins eller kronprinsesse (tanken på at Carl I. Hagen gjør ledercomeback virker, i alle fall foreløpig, for utrolig til å bli sann). Siv Jensen vil derfor trolig sitte både over høstens valg og valget i 2013. Skulle begge disse valgene gå dårlig, så kan imidlertid ballen begynne å rulle.

Nå er det fremdeles uklart hva som er blitt gjort og ikke gjort i denne saken. Derfor er det god grunn til avvente flere opplysninger før dommer felles. Foreløpig ser det imidlertid ikke bra ut for Frp. Jeg har endret noe oppfatning av mulige velgerkonsekvenser og tror nå at partiet vil bli straffet av velgerne på kort sikt ved at vi snart får se stortingsmålinger under 20 prosent og kommunemålinger ned på rundt 15. Antagelig vil en del Frp-sympatisører hoppe opp på gjerdet. De kan komme ned igjen når dette en gang blåser over.

Spørsmålet akkurat nå er imidlertid hvor lang tid det vil ta..

10 kommentarer:

 1. At Frp's styre har visst om dette i snart 2 år UTEN å ta affære hverken med Birkedal, vitner om en holdning som er meget egoistisk slett. Tenker han halvsamen som er Frp's kriserådgiver, har bedt de legge lokk på saken, så den ikke kommer ut.
  At Siv kryper ut av solariumet etter en uke, og først da tar gutten fra FrpU i "forsvar", da er dessverre min respekt og empati for Frp totalt borte. Dessverre for Frp, de får ikke min stemme lenger.

  SvarSlett
 2. Siv Jensen har vist dårlig dømmekraft sammen med generalsekretær Geir Mo. De er drevet fra skanse til skanse. Saksbehandlingen i Birkedal saken vitner om at partiledelsen har lært lite eller ingenting av Søviknes og Catrin Rustøen sakene. Siv Jensen er FRP sin statsministerkandidat, hun var vist lite som vitner om at hun fortjener en slik posisjon, eller statsråd stilling i en evnt. borgerlig regjering. Hun er ikke engang verdig å lede FRP. Trekk deg av hensyn til partiet!!!

  SvarSlett
 3. hvem er det som sier at de har vist om dette i mange år ? VG og dagbladet og tv2 ....ect

  SvarSlett
 4. Som det allerede blir sagt her, det er dessverre ingen som kan ta over, derfor blir hun sittenede.
  At dette har skadet partiet er det ingen tvil om, men velgerne har en kort hukommelse, og det vet også Siv Jensen.

  SvarSlett
 5. Det er vel mer sannsynlig at Vanebo blir ofret for å redde skinnet til Jensen og Mo. Man kunne hvertfall se tendensene i uttalelsene i går. Da ble det klart at det var han som hadde ansvaret for oppfølgingen av saken.

  Kritikken mot Jensen og Mo vil alltid være at de burde fulgt det opp selv. Men Vanebo har ingen unnskyldning, dessuten er han et mye mindre offer for FrP. Han kan også komme tilbake senere, når velgerne har glemt hans rolle i saken.

  SvarSlett
 6. Siv Jensen bør absolutt ikkje trekke seg då ho er perfekt i rolla som leiar i Frp. Ho får svært godt fram Frp sin politikk, som i korte trekk kan oppsummerast slik:

  - Rop korfest, korfest når du føler at andre politiske parti har gjort noko du tykkjer er gale.

  - Ta på deg offerrolla når andre kritiserer deg og ditt parti.

  Krisehandteringa til Frp og Siv er glitrande. Eg gler meg (eller grur meg ?) til at Siv kjem i posisjon og skal representere landet mitt for omverda.

  SvarSlett
 7. Siv Jensen er ferdig, ingen som behandler slike saker som dette, er verdig en post i ledelse av landet.

  SvarSlett
 8. Jeg er en FpU-tillitsvalgt. Er meget kritisk til partiledelsen. Hvis de verste scenarione har hendt, da bør nok Siv Jensen og Geir Mo gå!

  Carl I. Hagen var den nærmest perfekte leder etter min mening, selvfølgelig gjorde han noen feil, som han inrømte. Jeg har alltid vært fan av Siv Jensen, og sett på henne som tilnærmet like bra som Hagen. Men for en stund siden, før avsløringene, reflekterte jeg, og tenkte at Hagen var bedre. Det intrykket er nå forsterket!

  Når det gjelder utskiftning av partilederen, er det ikke valg om det på årets landsmøte. Så hvis hun ikke trekker seg, må vi nok vente tidligst til neste år med ny leder.

  Jeg vet ikke om Vanebo blir kastet ut, sikkert greit for meg. Er ikke kjempe begeistret for han, dog fikk jeg et bedre bilde av han etter å ha møtt han. For de som kjenner FpUs indre anliggende er Helene B. Fredheim en sansynlig ny formann. Men hun har herskende tendenser. Nestformannen kunne nok bli bra som formann.

  SvarSlett
 9. Det er noe besynderlig rart med dette partiet.. Gang på gang stikker deg seg frem et eller annet sexfiksert menneske, og partiet settes i vanry. Kanskje de skulle tenke litt mer som de rød-grønne når det kommer til vårt sexfikserte samfunn; få bort alle strippeklubbene og pornofilmene, dette skitet som skaper så mange rare behov blant de som bruker det...Samfunnet er på hell... På nettsider overalt ser du adds med: "Gift men lyst på noe mer?" Menneskene er blitt som dyr, sexdriften dyrkes dyrisk. Så har vi da sånne som denne FRP politikeren, som har mistet all sans og samling. Forgriper seg på unge gutter.. Fysj.. Få på dere buksa og finn dåkk en partner som elsker dere. Æsj, jeg hater å leve i dette kjønnsorgan-fikserte samfunnet..

  SvarSlett
 10. Jeg tror hun er ferdig, og grunnen er enkel. Selvom Frp'ere er andeldes enn andre velgere så er de aller fleste foreldre og besteforeldre, og seksuelle overgrep mot deres barn er noe som de fleste har vært innom som en mareritt-tanke, og det er dermed ikke vanskelig å få personlig forhold til saken.

  Jeg ser ikke helt hvordan Siv lengere kan berge seg, selvom hun nå skulle legge seg flat så tror jeg det er forsent.

  SvarSlett