onsdag 7. april 2010

Kristin Halvorsen - hersketeknikk eller herlig frekk?

Min kronikk i Dagsavisen i går har åpenbart truffet et eller annet. For jeg har motatt mange reaksjoner i kjølvannet. En av dem kom fra selveste SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen på Twitter. Hun hadde følgende å melde:

@Svkristin: Når høyrefolk vil ha SV ut av regjering av omsorg for venstresida under dekke av å være "ekspert" har vi gjort mye riktig!

Dette fikk bl.a. KrFU-er Peter Walseth til å replisere:
@pwalseth: Frekk hersketeknikk. Burde ikke en partileder holde seg for god for slikt?

Mens sekretariatsleder for SVs stortingsgruppe Thor Egil Braadland mente hans partileder (eller Walseth?) er "herlig frekk":
@thor_egil: Hun burde heller vist litt moderlig omsorg for @stmarthinsen i retur, mener du? Herlig frekt.

Hva synes du? Frekk og fin eller hersketeknikk?
Og enda mer interessant; er jeg inne på noe i min analyse eller er dette skivebom?

5 kommentarer:

 1. Jeg synes du traff noe vesentlig, men jeg håper jo ærlig talt det går så dårlig som mulig med alt til venstre for AP.

  Når @Svkristin sier: "Når høyrefolk vil ha SV ut av regjering av omsorg for venstresida under dekke av å være "ekspert" har vi gjort mye riktig!" virker det som hun tror høyresiden håper SV forsvinner ut av regjering så fort som mulig, og at dette dermed vil tjene høyresiden. Jeg er mer usikker på dette, er det ikke helt åpent hva som er mest fordelaktig for opposisjonen å drive valgkamp i 2013 mot: en regjering som kollapset av seg selv, eller en enkelt blokk som innen da er blitt mer upopulær enn i dag (og gjør valget klarere)? Vet ikke om du har noen synspunkter sett med historiske øyne der?

  SvarSlett
 2. du traff tydeligvis en nerve hos en ganske så upopulær kunnskapsminister. Og det er rart hvor mange som ikke liker at du er valganalytiker, bare fordi du ikke sier hvem du stemmer på...

  SvarSlett
 3. Det er ikkje i analysen du ev. trefte noko hjå Halvorsen, trur eg. Det går an å skjøna det ho seier. Det er frekt og tippar nær inntil å vera i overkant, men hersketeknikk vil eg ikkje seia. Du er for hårsår og sjølvhøgtideleg her. Må nesten rekna med dette, når du blandar skarp politisk agenda den eine dagen og framstår i forma analytikar ein annan.

  Ta det til deg, det dreiar seg om omdømmet ditt som politisk analytikar.

  Elles har du eitt og anna poeng i kronikken som er attkjennande. At ikkje ein statsråd kommenterer dette, er vel knappast ei bombe. Halvorsen var tydeleg nok om manglande sprut i regjeringa nyleg. Det er modig nok.

  SvarSlett
 4. Som jeg skrev til noen av SV'erne i går. Man må ha usedvanlig dårlige argumenter dersom man må ty til slike personangrep fordi man ikke liker konklusjonene i en analyse.

  Dessuten er du ikke alene om å mene dette. Leder i Stavanger SV har uttalt akkurat det samme, så han er vel Frp-politiker han..

  SvarSlett
 5. Den dama, hersketeknikk uten tvil

  SvarSlett