fredag 11. juni 2021

Landsmøte-effekter

Min gjennomgang av målingene før og etter landsmøtene viser at det er effekter å spore i materialet. Det ser ut som de fleste partiene får rundt et halvt prosentpoeng høyere oppslutning på målingene like etter landsmøtet, sammenlignet med målingene før. Men i stor grad synes disse effektene fort å avta i tiden deretter.

Når det gjelder våre to største partier for tiden, H og Ap, så virker det som landsmøtene bidro til hhv. å bremse nedgangen for H i det korte bildet, og forsterke oppgangen for Ap. Så gjenstår det å se om Sp-landsmøtet og ny blest om Vedum, kan gi et nytt løft for partiet. I så fall kan det utfordre særlig Aps positive tendens.         

I det lange bildet er de kortvarige landsmøte-effektene i opinionen av liten betydning. Det som derimot er viktig er hva slags politikk partiene har vedtatt å gå til valg på, hvordan de velger å få fram sine budskap inn mot valget og hvordan velgerne responderer.

Partienes politikk er nå vedtatt. Velgerne bestemmer.


Dette er et utdrag av mitt analysebrev nr 24 i 2021. Mine brev kommer ut hver fredag. Du kan abonnere ved å Vippse 300 kr (halvt år) eller 500 kr (helt år) til 92237487 og oppgi e-post.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar