torsdag 12. april 2012

Dårlig samvittighet

Jeg har dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet for at jeg ikke har blogget på en måned. Men ideer og energi brukes på foredrag, bokskriving og workshops for tiden. Luksus"problem"? Ja, jeg vet det. Likevel gnager det at jeg for tiden ikke klarer å gi mer liv til en blogg og lesere jeg er glad i.

Det plager meg også at jeg ikke får trent mer. For jeg burde holdt meg i bedre form. Ikke bare fordi det er bra for helse og eget velvære. Men også fordi jeg savner den gode samvittigheten etterpå. For finnes det noe særlig bedre enn slik god samvittighet etter en treningsøkt?

Taksteinene som ramlet ned fra taket i vinter, burde vært lagt opp igjen. Det har jeg dårlig samvittighet for. Men jeg liker meg ikke oppå tak, og er ikke spesielt glad i å gå i stiger heller. Så det blir utsatt. Og så var den bilen som burde vært vasket..

Jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke følger nøyere med på månedsplanen til sønnen min i barnehagen. Og dermed vet bedre hva de skal gjøre denne uken og denne dagen. Jeg kunne vært mer til stede, i stedet for å ha tanker andre steder.

Halvveis. Skulle gjerne strukket mer til. På flere områder. Det har jeg dårlig samvittighet for.

Livet er kanskje for kort til å ha dårlig samvittighet? Dårlig samvittighet er like fullt bedre enn ingen samvittighet, synes nå jeg. Fordi samvittighet er en del av livet. En viktig del.

Det ga meg litt bedre samvittighet å skrive dette..   

2 kommentarer:

  1. Det virker kjent det der! Ikke minst i den fasen da barna er yngre enn ca. fem-seks. Da blir det å følge dem opp mindre fysisk slitsomt.

    Selv prøver jeg å skrive noe på bloggen minst annenhver dag sånn i snitt og utenom sommerferien. Det har holdt i flere år nå. Mirakuløst nok!

    Håper blogg-produktiviteten tar seg opp, for jeg har hatt stor interesse av å lese den!

    SvarSlett
  2. Takk for at du leser meg. Satser på at dette er en temporær tilstand og at jeg kommer knallhardt tilbake på bloggfronten. Imponerende frekvens du holder! Selv om kvalitet ofte er vel så viktig som kvantitet, så er jo en viss jevnlighet avgjørende for at leserne dine skal henge med.

    SvarSlett