tirsdag 4. mai 2010

OK å bytte parti?

I Nedre Eiker har det nå oppstått en uvanlig situasjon: Kommunestyremedlem Kaare Fredriksen ble valgt inn som Frp-representant i 2007. Året etter meldte han seg ut av partiet og fortsatte som uavhengig. Nå har han meldt seg inn i Ap. Hans glideflukt fører til at det borgerlige flertallet i kommunen ryker.

Drammens Tidende intervjuet meg om mine synspunkter på dette. Jeg synes det er betenkelig i et representantivt, demokratisk perspektiv. For representanter bør ha en klar moralsk forpliktelse overfor de velgerne som har stemt på deres partier. Særlig betenkelig er det når slike skifter endog bidrar til å skape et nytt flertall i kommunen.

Hva synes du om slike partibytter?

2 kommentarer:

  1. Jeg sier at en slik person som så enkelt kan skifte parti enten har vært veldig lite gjennomtenkt i forhold til partiprogram og hva han egentlig står for, eller er over gjennomsnittet maktsyk. Temmelig høpløst tilfelle med andre ord.

    SvarSlett
  2. jeg blir ikke kvitt inntrykket at reaksjonen ikke hadde blitt like heftig om en AP-mann hadde gått over til Frp.

    Er enig med Litle Man.... : håpløs opptreden av politikeren. MEN: som så ofte når det skjer noe jeg ikke forstår meg på: det er sikkert sider ved saka vi ikke kjenner til som setter det hele i et litt annet perspektiv igjen.

    SvarSlett