søndag 21. februar 2010

Frps usynlige hånd

Frp hevdes å være et liberalistisk parti. Et parti som dermed ønsker en stat som blander seg heller lite oppi menneskers valg. Men når Frp snakker om ulike typer innvandringstemaer, så er det ikke noe særlig liberalisme å spore.

For tiden søker partiet å utnytte det sterke fokuset på "radikal islam" i kjølvannet av Dagbladets publisering av Muhammedkarikaturen. I fjor advarte Siv Jensen mot snikislamisering. Nå er snikingen borte og i stedet islamiseringen av Norge som er skummel.

I iveren etter stadig å være det tøffeste innvandringspartiet, så femmes det  nå forslag om å forby burka og niqab. Frp ønsker altså at staten skal blande seg opp i hvordan mennesker skal kle seg.

Eller er det kanskje statens usynlige hånd som skal kle av damene? 

   

2 kommentarer:

  1. Frp er selektivt liberalistisk, dermed anti-liberalt.

    SvarSlett
  2. Selvsagt kan vi ikke bestemme hvordan folk skal kle seg. Likevel blir det noen tekniske utfordringer, bla maskeringsforbud ved demonstrasjoner, kontroll av identitet ved salg av alkohol, passkontroll, adgangskontroll mm.

    Det er også i strid med våre liberale verdier hvis det er slik at disse plaggene blir påført kvinnene mot sin egen vilje. En vanskelig avveiing.

    SvarSlett