fredag 6. mai 2011

Kremdustete Voldberg-utspill

På en dag da Høyre innleder sitt landsmøte i en stemning som bør være meget høy på strålende målinger, oppnår partiets kvinnepolitiske leder, Julie Brodtkorp Voldberg, å prege VG med en bredside mot den norske mannen. I følge Voldberg så gjør vi menn stort sett bare kremjobber i hjemmet, mens kvinnene tar drittjobbene. Midt mellom to bleieskift så rekker jeg å bli provosert over dette.

For hvorfor skal Voldberg blande seg inn i hvordan familiene velger å fordele sine oppgaver i hjemmet? Hvorfor skal hun være en slags dommer over hva som riktig og hva som er feil fordeling? Og hvorfor kommer hun med denne type fordummende generaliseringer?

Høyre står for valgfrihet, sier de. Det bør bety at Høyre og partiets representanter bør applaudere de frie valg som vi foretar, ikke rakke ned på dem slik Voldberg her gjør. Utspillet er helt dustete.

Kremdustete!      

8 kommentarer:

 1. Her er jeg veldig enig med deg !

  SvarSlett
 2. Er ikke først gang den dama har kommet med uttalelser som får meg til å krympe. De fleste gangene hun åpner kjeften lurer jeg på hvorfor jeg er Høyre velger. Heldigvis har nevnte parti andre oppegående mennesker.

  Du har min fulle støtte, Svein Tore.

  Og til deg, Voldberg: Skam deg. Jeg er stolt av dagens unge menn og måten de stiller opp på i hjemmet og for barna sine. Du er velkommen til mitt bosted i Oslo og studere ektemennene i området.

  Mia

  SvarSlett
 3. PS. Svein Tore;
  Du mangler en knapp under innleggene dine.
  Dvs. en knapp hvor vi kan krysse av for Enig.

  Mia

  SvarSlett
 4. John-Arne: Håper hun ikke taler på vegne av alle Høyre-kvinner..

  Mia: Tror ikke en slik knapp finnes. Men er glad for støtte fra en av min ivrigste lesere! :-)

  SvarSlett
 5. Når jeg gjør husarbeid i mitt eget hjem, er jeg ikke "flink til å hjelpe til hjemme", slik Voldberg sier i artikkelen. Jeg tar simpelthent bare ansvar, slik en mann skal gjøre. Slutt å si at vi "hjelper til hjemme og la menn slippe til på egne premisser.
  http://fhjpeder43.wordpress.com/2011/05/06/a-hjelpe-til/

  SvarSlett
 6. fhjpeder43:
  Vel talt.

  Svein Tore:
  Nei og atter nei. "Neket" taler ikke på vegne av alle Høyre kvinner. Hvordan hun er kommet i posisjonen hun befinner seg i, er en gåte for undertegnede. Dama nådde heller ikke opp i nominasjonen tidliger i vinter. Men dessverre har hun åpenlyst sine støttespillere.

  Ha en fin week-end, unge menn - stem fortsatt Høyre, stryk Voldberg på eventuelle lister. Partiet har dyktige folk og mange coming star.

  Mia

  SvarSlett
 7. Klønete og lite gjennomtenkt uttalelse fra Voldberg. Hun driter seg regelrett ut når hun serverer uttalelser som denne. Samtidig får hun et troverdighetsproblem fordi hun både sier at menn skal ta mer ansvar i hjemmet, samtidig som partiet hun er en del av jobber for avvikling av fedrekvoten. Uttalelsen har fått stor oppmerksomhet, på blogger og i trykt presse. Jeg synes det er rart at medievante politikere som Voldberg ikke er mer bevisst at pressen i økende grad er mer opptatt av å lage saker rundt ofte spontane enkeltuttalelser enn det som kanskje i bunn og grunn er sakens kjerne. I så måte klarte Voldbergs såkalte kremdustete uttalelse igjen å så tvil om Høyres likestillingspolitikk..

  SvarSlett
 8. Godt poeng, Finn Hjalmar!

  Mia: Nå var jeg på nippet til å slette kommentaren din her, men anførselstegnene rundt neket reddet deg.. :-)
  Tilstreber en debatt der vi konsentrerer oss om argumenter framfor negative personkarakteristikker. Selv valgte jeg derfor å kalle utspillet kremdustete i stedet for henne som kremdust..

  Cecilie: Takk for god tilbakemelding. Hun skal ha for at hun greier å få medier interessert i det hun mener. Men hun bør nok gå noen runder både med seg selv og andre på om den egenskapen brukes til å gagne partiet eller det motsatte..

  SvarSlett