fredag 1. april 2011

Venstre og KrF avgjør

I går jobbet jeg ræva av meg for å bli ferdig med en marsmålingsanalyse som Minerva akkurat har publisert. Klikker du deg inn der så vil du finne rykende ferske vurderinger fra min side over stillingen i samtlige fylkesting i vårt ganske land. Samt analyser av en rekke av de største kommunene.

Hva mer er det egentlig å begjære av lesestoff på en fredag??

God helg!


PS: Det med rumpe var en aprilspøk. Har fortsatt litt rumpe igjen...

2 kommentarer:

  1. Interessant lesning, men når jeg kommer frem til min egen kommune (Sandnes) så skjønner jeg at slike analyser har begrenset verdi. Her har Høyre ordføreren i samarbeid med Ap (!), KrF og Venstre. Som en slags koalisjon mot FrP mer enn noe annet. FrP var i posisjon sammen med H og Pp i forrige periode, samarbeidet var såpass utfordrende at H gikk til Ap og sentrum først. Tonen mellom FrP og H er ganske anspent.

    Allikevel er eiendomsskatt det store skille her, og det kan nok etter valget lede H over til FrP igjen. Dette på tross av utrolig dårlig personkjemi.

    SvarSlett
  2. Ja, pragmatismen rår sterkt lokalt. Analysen min måtte dessverre bli noe overfladisk - det ville ført for langt å gått mer i detalj. Og jeg tilstår også gjerne at Sandnes ikke er mitt sterkeste punkt.
    Men ser at H og Frp manglet ett fattig mandat på flertall ved valget i 2007 - det kan jo, som du er inne på, hende at H velger Frp-samarbeid hvis disse to skulle få flertall (hvilket i dag altså det aller meste tyder på).

    SvarSlett