torsdag 18. juni 2009

Fredrikstad Blad og Moss Avis driter seg ut

Analysebyrået SMI Østfold, som jeg aldri før har hørt om, har laget en "måling" basert på nettsvar som Moss Avis og Fredrikstad Blad i dag publiserer som en måling. Den viser en oppslutning på smått utrolige 40 prosent for Frp. Like oppsiktsvekkende er det at Ap ligger på stusselige 26 prosent i ett av sine normalt beste fylker.

Jeg følger Østfold tett for avisen Smaalenene gjennom månedlige prognoser. Og jeg kan si såpass at jeg fester null og niks lit til disse tallene, som påstås å være vektet. At Frp i Østfold skal ligge hele 14 prosentpoeng over sitt nasjonale nivå, mens Ap skal ligge ca sju pp under, er så usannsynlig at selv ikke opptil flere gigantiske saltklyper er nok for å ta i tallene med.

Ut i fra alt av tilgjengelig informasjon, er det vesentlig mer sannsynlig at Frp ligger på rundt 30 i Østfold nå. Mens Ap ligger på rundt 36 prosent. Dvs. at begge partiene er "målt" hele ti pp feil.

Fredrikstad Blad og Moss Avis burde forstått at dette er riv ruskende gale tall og latt være å publisere dem. Og andre medier burde latt vær å hive seg på dette tullet.

9 kommentarer:

 1. Er respondentene selvrekruttert?

  SvarSlett
 2. Når det i FB står at "Oppslutningen om meningsmålingen har vært uventet stor. Hele 1268 personer har deltatt i undersøkelsen. 557 kvinner og 711 menn har klikket seg inn på meningsmålingen via avisenes nettsider. Hovedvekten av de som har deltatt er i alderen 20–54 år" så virker det nesten slik, ja.

  Da hjelper det nok ikke med stort utvalg, gitt...

  SvarSlett
 3. Det holder jo ikke mål. Skal man si noe om fordelingen i populasjonen må man ha et sannsynlighetsutvalg. Det er ikke størrelsen det kommer an på. :)

  Ikke engang i Østfold.

  SvarSlett
 4. frp.no har nyheten som en av sine toppsaker så da er nok det hele kvalitetssikret og korrekt.

  Og å påstå noe annet er forakt for deres hundretusenvis av velgere.

  SvarSlett
 5. I tillegg "skryter" SMI Østfold at over halvparten av respondentene har høyere utdanning/universitetsutd. Han glemmer da at det er bare 19% av befolkningen i Østfold som kommer i denne klassen. Ikke særlig representativt.

  SvarSlett
 6. Ser ut som www.gjengangeren.no (lokalavisen i Horten) skal gjennomføre samme undersøkelsen.

  http://www.gjengangeren.no/article/20090617/NYHETER/463975364/1042

  link til undersøkelsen:
  http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=bhH9lFFKkSvFM9IQiEjZCQ_3d_3d

  SvarSlett
 7. Rise: Huff og huff...
  Og jeg som tilbød dem mine prognoser i stedet...jaja..

  SvarSlett
 8. @vox populi
  Mer skremmende at folk med høy utdanning stemmer frp.

  SvarSlett
 9. Det siste avsnittet ditt er så åpenbart, men tydeligvis akk så nødvendig.

  Av alle tåpelige meningsmålinger, tar denne prisen som mest useriøs. Hittil i år.

  SvarSlett