mandag 23. mars 2009

SVs sanne ansikt

SV har skjult ansiktet sitt bak vasne regjeringskompromisser en god stund nå. Men på helgens landsmøte viste de det fram igjen. Og det var ikke noe særlig vakkert syn.

For SV vil nå ha vekk alle friskoler. Partiet mener at det ikke skal være noen alternativer til den offentlige skolen. SV ønsker å ensrette undervisningen. I tillegg vil partiet ha heldagsskole for de aller yngste. Barndommen skal i enda større grad institusjonaliseres.

Det autoritære og intolerante ansiktet til SV er dermed vist fram. Her har alternativ tankegang ingen plass. Mangfoldet, som partiet liker å snakke varmt om, blir til et enfold.

Dermed har SV gitt opposisjonen en gavepakke i valgkampen. Særlig Høyre vil ha alt å tjene på å utnytte sin sterke skoleposisjon i velgernes øyne. Det er en pakke som det partiet absolutt trenger.

Det forundrer meg dog at SV vil hjelpe Høyre opp av bølgedalen. Det forundrer meg også at partiet vil skremme vekk sine egne, både nåværende og potensielle, velgere som f.eks er tilknyttet Steinerskolene. For her er det mange SV-ere. Eller rettere sagt: Her var det mange SV-ere...

3 kommentarer:

 1. God kommentar. Jeg er både trist og glad. Trist fordi dette er vanvittig, glad fordi det skaper en sårt tiltrengt ideologisk debatt.

  SvarSlett
 2. Med den tilsynelatende massive tverrpolitiske enigheten om Kunnskapsløftet, så var det grunn til å forvente at skole ikke vil bli noe særlig sentralt innslag i denne valgkampen.

  Men SV har nå på nytt skapt klar grobunn for ideologisk viktige diskusjoner. Selv om jeg også registrerer at Ap og Sp nå gjør det de kan for å ta dette ned, og Solhjell prøver å snakke vedtaket litt bort...

  SvarSlett
 3. Jeg tror KrF også vil tjene på dette. KrF har vært garantist for friskolene og er grunnleggende uenig i at vi bør innføre heldagsskole.

  Fikk forresten med meg at Solhjell var positive til skoler med alternativ pedagogikk, mens han vil fjerne alle religiøse friskoler. Hva er det som er problemet med disse friskolene?

  SvarSlett