lørdag 2. januar 2010

Norges beste politiske blogg 2010

2010 er i gang, og det nærmer seg nå avgjørelse i kåringen av Norges beste politiske blogg 2010. Fem røyk ut på tampen av 2009. Disse var Mette Hanekamhaug, Anne T Wøien, George Gooding, Sigrun Tømmerås og  Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Jeg minner om de sju kriteriene som jeg mener bør være avgjørende for om en politisk blogg er god eller ei:

1) Bra frekvens på bloggingen. Helst daglig, men minumum ukentlige oppdateringer. Men frekvensen bør ikke være så høy at det går ut over kvaliteten.

2) God språkføring.

3) Substans. Bloggen bør tilføre oss noe . Helst elementer som man finner ingen eller få andre steder.

4) Mange av blogginnleggene bør være politisk relaterte. Kanskje bør 50 prosent være et rimelig kriterium.

5) Åpne for dialog.

6) Få fram personligheten. Bloggen bør i en viss grad ha en personlig vri som gjør at leserne, i alle fall til dels, blir bedre kjent med personen bak.

7) Ikke anonym. Det bør opplyses hvem personen bak bloggen er.
Følgende 15 blogger har kommet seg gjennom opptil flere månedlige avstemningsrunder i 2009:

Merethe Ranum: Høyres kommunalråd i Trondeim er med i dette celebre bloggselskapet tross kort blogghistorikk. Det er godt gjort! Scorer høyt på de fleste av de ovennevnte kriteriene. Har også fått til en bedre layoutløsning etter min kritikk. Kunne dog ha stått seg på litt oftere å tre ut av "jeg vil refse de rødgrønne"-rollen.

Ida Jackson: Sikkert bedre kjent som Virrvarr. Vant nylig Tordenbloggkåringen for andre gang. Skriver med fin snert.

Anne Viken: Engasjert dame som tilfører det norske blogguniverset noe. Men faller nok strengt tatt utenfor punkt nr 4.

Knut Johannessen: Leverer stadig vekk på substans. Iherdig motstander av datalagringsdirektivet. Noe slapp frekvens siste måned.

Kristin Clemet: Den beste lederen Høyre aldri får? Blogger fengende om vesentlige temaer. Kan bli bedre på dialogbiten.

 Tone Sofie Aglen: Kommunalråden for Sp i Trondheim, med fortid i SV, blogger med en personlig vri som gjør det langt fra kjedelig å lese henne. Men bør få opp frekvensen.

 Emil Andre Erstad: Det unge fylkesstyremedlemmet i Hordaland KrFU (slike medlemmer er vel i grunn heller sjelden gamle..) og ny Minerva-skribent er en fin representant for overraskende mange sterke KrF-bloggere.

Bjørn Smestad: Denne mattelæreren karet seg såvidt videre fra desember. Skriver en del om homofili. Uten partibinding (det burde kanskje vært noen flere av dem blant de nominerte. Hm).

Heidi Nordby Lunde: Presentasjon er vel overflødig.

Sondre Olsen: Han har større drømmer enn billig sprit. Som at Tottenham vinner ligaen i år..? Og at KrF bikker ti prosent i 2013? Selv om det var helt på håret at han kom seg videre fra de innledende rundene, så er min vurdering at han har hakket større sjanse til å vinne dette bloggvalget enn å få en av de nevnte drømmene oppfylt.

Paul Chaffey: Kunnskap og næringsliv ligger åpenbart hans hjerte nær. Blogger bra, ofte og mye. Av og til litt tørt (sikkert i likhet med meg selv...).

Onar Åm: Liberalist som vant hele greia i fjor. Vil han gjenta bedriften i år?

Hanne Blåfjelldal: Frps valgkampfall medførte at hun ikke kom seg inn på Tinget fra Oppland. Har etter eget sigende gått på en politisk smell og skfiter nå beite fra politisk rådgiver til prosjektleder for en skole i Vågå. Får se hvor mye politikk det blir på bloggen hennes etterhvert. Synes hun har levert mye bra, men har litt for få lesere til at det blir noe særlig til debatter i blogginnleggkjølvannet.

Per Aage Pleym Christensen: Er først og fremst nominert pga den sterke innsatsen på Liberaleren. Men da det mer er å regne som et nettsted enn en blogg, så lenker jeg til NA24-bloggen (VG-bloggen hans oppdateres sjelden).

Ivar Johansen: Internasjonal leder i SV og medlem av Oslo bystyre og bystyrets finanskomite. Mange politikere har mye å lære av Johansen om hvordan en blogg kan brukes.

I tillegg til disse 15, så nominerer jeg fem nye. Eller rettere sagt "nye". For tre av dem er gamle kjenninger som har røket ut i tidligere runder, men som nå gis en ny sjanse.

Kjetil Løset: Finnes det en bedre politisk journalist-blogg enn Løset sin? Jeg tror ikke det. Men bloggen  kunne vært spritet opp litt.

Are Slettan: Politisk relevans og substans nok i massevis. 

Jan Arild Snoen: Samme her. Hvor lenge holder Høyre-medlemskapet hans?

Sigve Indregard: En kritisk politisk røst som det trengs langt flere av!

Maria: Bryter med mitt punkt nr sju. Men har så mye vesentlig og interessant på hjertet at jeg slipper henne til her. Sjekk henne ut!

Sånn. Der har du de 20 som du kan velge mellom i år. Jeg kommer til å arrangere tre valgomganger. Januar brukes til å sile vekk de ti som får færrest stemmer. Av disse gjenstående ti, vil sju ryke ut i andre valgomgang i februar. Da vil vi stå igjen med tre stykker i mars som vil gjøre opp om tittelen. Jeg vil også prøve å få til et intervju med alle tre i løpet av den måneden der de kan presentere seg litt nærmere. Minner om at stemmeantallet nullstilles mellom hver valgomgang.

Stem i høyrefeltet nedenfor twitter-oppdateringene mine!

OBS: Mistanke om valgfusk vil føre til at kandidaten blir slettet fra konkurransen.

11 kommentarer:

  1. "Uten partibinding" er vel ikke helt sant når det gjelder meg - er medlem i Venstre og lot det skinne ganske kraftig igjennom i valgkampen, tror jeg.

    Fortsatt artig med denne kåringen! Og jeg er sprudlende fornøyd over å ha hengt med så lenge i dette selskapet...

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

      Slett
  2. Neimen...oi! Tusen takk for nominering!
    Jeg var ikke klar over dette før jeg så spor fra denne bloggen inn til min i dag morges.

    Jeg beklager å bryte med anonymitetskravet. Jeg funderer mye på dette for tiden og snart kommer det noe fra meg som snakker om makt -avmakt; om å være anonym eller ei.

    Lykke til i kåringen alle sammen!

    SvarSlett
  3. Bjørn: Ja, det var kanskje litt klønete formulert. Mente vel mer at jeg ikke oppfatter det som en partiblogg. Spørs om du holder til februar...:-)

    Maria: Det er ikke noe å beklage. Kan være gode grunner for å være anonym. Selv om jeg foretrekker at folk står fram med eget navn.

    SvarSlett
  4. Så jeg får ikke være med før til neste år? Fint å bli nevnt iallfall. :)

    SvarSlett
  5. Nei, du røyk ut. Men blogger du bra i år, så er det alltids en mulighet neste år...:-)

    SvarSlett
  6. Beste politiske blogg, for en vits. Politikk i Norger er en vits. Et eksempel; jeg kan ikke kjøpe et hjørnekjøleskap fordi regjeringen har bestemt at de vet bedre enn meg hva jeg vil ha på mitt kjøkken. De vil detaljstyre livet mitt til det ektreme, tenk over det ett lite øyeblikk, noen forteller deg at nei, du får ikke lov til å kjøpe det kjøleskapet... Man reagerer først med lattter, deretter med vantro. De har så lite å gjøre at de har tid til å blande seg inn i mine private hvitevarer. Ting som dette utløser folkeopprør, over tid blir folk mer og mer forbannet også får de nok av udugelige, griske jævler av noen politikersvin. Personlig så hater jeg politikere, de bare snakker og blander seg inn i ting de ikke har noe med. De viktige tingene ignorere de. Men kjøleskapet mitt, det skal de faan meg stikke nesa si inn i. Jeg har en hengeløkke hengende ved ingangsdøren. Den henger der i tilfelle en politikere banker på en dag. Man skal lete lenge for å finne mer udugelige mennesker enn norske politkere. Jeg venter med glede på dagen folket får nok.

    SvarSlett
  7. Norske politkere har et stort problem; folk begynner å bli veldig lei. Mine skattepenger går for eksempel til sosialstøtte og fengselsopphold for kriminelle utlendinger. Dette er ikke aksetabelt. De skal sparkes ut av landet i det øyeblikket de bryter loven. Fordi de koster penger, ingen nordmann er interessert i å finanisere kriminelle utlendinger, slik at de kan slappe av på norske luksusfengsler. Dette er bare èn ting våre politkere gjør helt feil. De skal hjelpe alle, de glemmer at deres jobb er å hjelpe nordmenn. Og listen stopper der, kun nordmenn, fordi de jobber for oss. Vi jobber ikke for dem. Men det har de desverre glemt.

    SvarSlett
  8. Problemet med norske politiske partier, er at vi velgere ikke stemmer på dem så sier politikerene at vi ikke forsto budskapet deres. Vi hadde stemt på dem hvis bare hadde forstått.

    Med andre ord, vi velgere er så forbannet tjukke i huet at vi burde ha verger alle sammen. Noen som passer på oss og forklarer hva vi skal stemme på. Og derfor har jeg kun èn ting å si til norske politikere; dra til helvete, forbannede fjøsnisser. Kanskje tullpratet deres fungerer i Oslo, men Oslo er bare et lite rumpehull som er omgitt av resten av Norge. Og resten av oss synes dere er noen bråkjekke, udugelige møkkasekker som aldri gjør noe annet enn å prate piss.

    SvarSlett
  9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  10. Hei vi er en gutt og ei jente på 15 og ett halvt år, vi er bror og søster tvillinger og bestevenner. Vi syns at alle politikere bare lover og lyver og aldri holder løftene sine. Det gjelder alle politikere uansett hvilket parti de tilhører. Hilsen tvillingbror og tvillingsøster på 15 og ett halvt år, som er bestevenner.

    SvarSlett