Har laget en analyse av 22/7-effektene og mulige konsekvenser for valgkampen. Analysen inneholder også de første vurderingene av konsekvensene for stillingen i de 20 største kommunene.
Spill gjerne inn dine synspunkter enten hos Minerva eller i kommentarfeltet her.
Spennende analyse som jeg delvis støtter. Men du skriver bla. "Oslo-velgere er tradisjonelt de aller mest riksorienterte" hvor har du dette fra? Hvis jeg skulle sett bort fra valgresultatene og gjettet hadde jeg nok trodd det samme som deg. Men hvis du ser på valgresultatene i Oslo så ser man tydelig at partier som H, V og SV gjør det vesentlig bedre i Oslo enn resten av landet. Det er relativt store forskjeller mellom landssnittet og Oslo som da kommer frem.
SvarSlettVenstre gjorde i 2007 ca 30% bedre valg i Oslo enn resten av landet.
SV gjorde i 2007 ca 45% bedre valg i Oslo enn resten av landet.
H gjorde i 2007 ca 25% bedre valg i Oslo enn resten av landet.
Sånn kunne jeg fortsatt :)
Hei! Jeg har sett noen tall fra siste målinger før valget i 2007 og fra selve valget. Siste målingen før valget var det 10% flere som sa de skulle stemme, enn som faktisk endte opp med å stemme. Er det noe grunnlag for å kunne si at de velgerne som AP nå har fått er de samme? Velgere som oppgir at de skal stemme, men som ikke går å stemmer ved valget?
SvarSlettErlend: Takk for det. Med at Oslo-velgere er mest riksorienterte, så mener jeg IKKE at de stemmer så likt landsgjennomsnittet som mulig. Men at velgerne i større grad vektlegger nasjonale forhold framfor de lokale. Bare spør Erling Fossen hvor vrient det er å vinne framgang med et fokus på lokale Oslo-saker..
SvarSlettAnonym: Det er et velkjent fenomen at flere oppgir partipreferanse når målerne spør, enn som faktisk går og stemmer på valgdagen. At Ap nå har hentet en del velgere fra vet-ikke-gruppen er åpenbart. Som nevnt er min spådom at noen av dem vil falle fra inn mot valget, men dette avhenger selvsagt også av hva som vil bli agendaen i den måneden som gjenstår.