En rådgiver i Frp har tatt kontakt med meg og bedt meg holde et innlegg om partiets handlingsrom i forbindelse med deres landsmøte neste helg. Og samtidig ville han at jeg "skulle svinge innom sosiale medier". Hvordan gjør man det på de 45 minuttene jeg har fått tildelt?
Jeg har foreløpig kun fått tenkt noen strøtanker og vil derfor gjerne ha hjelp fra mine lesere til gode innspill. Mine strøtanker pt. er omtrent som følger: Frp har tre gode saker i velgernes øyne. Det er innvandring, skatt/avgift og eldreomsorg. I den rekkefølgen. Partiet har vokst til det som det har blitt på disse sakene. I tillegg er partiet det klart fremste protestpartiet i vårt politiske landskap. Særlig vinner Frp-tanken om økt bruk av Oljefondet betydelig gehør.
Frp har imidlertid vist stagnasjonstegn de siste årene. Valget 2009 så ut til å kunne bli historiens desidert beste, men ble kun marginalt bedre enn 05-valget. Partiet ligger nå på svake 15-16 prosent på kommunemålingene. Høyre har inntatt rollen som storebror på borgerlig side. Bl.a. fordi mye av Frps handslingsrom er skviset. Andre partier har dreiet innvandringspolitikken i mer restriktiv retning. Finanskrisen skapte et velgerklima for trygghet som Ap og Høyre var svaret på for norske velgere, ikke Frp. Parallelt ble statsbudsjettene så ekspansive at selv Frp ble overgått i pengebruk. Ergo framstod ikke Frp lenger som det eneste (penge)rause partiet i en flora av gniere.
Er Frp i ferd med å rakne? Vil partiets handlingsrom bare minke i tiden som kommer? Kan det være slik at det primært er Frp som taper på at de store politiske TV-debattene er tatt bort i primetime på TV2 og NRK? Eller er det vi nå ser bare et høyst temporært tilbakeslag?
Hva ser du for deg?
PS: Og så var det sosiale medier og Frp da. Min oppfatning er at partiet generelt er langt fremme på Facebook, men langt svakere på blogg og twitter. Hva synes du?
Når det gjelder sosiale media, så kan det være verdt å minne om det SOSIALE akspektet. Ikke alle politikere er like flinke til å gå inn i dialog på SoMe, men bruker dem utelukkende til å preke til massene.
SvarSlettDet er et meget godt poeng som jeg garantert vil nevne. Mange bruker sosiale medier kun enveis. Da lar man vær å bruke det kanskje aller mest verdifulle ved sosiale medier; dialogen.
SvarSlettDenne artikkelen: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article4105529.ece
SvarSlettvar interessant med tanke på kommentaren jeg hadde i går. Men jeg mener fremdeles at det sosiale aspektet er viktig å ta med seg.
Takk for tips. Så den. Interessant lesning.
SvarSlettTror han har et godt poeng mht. at politikere bruker twitter bevisst mediestrategisk. Men Høyre-rådgiver Odd Sevje (@oddsevje) kvitret i dag at "Tror @glennsjo driver den klassiske feiløvelsen hvor alt politikere gjør er kynisk strategisk motivert og gjennomtenkt". Tror også Sevje her har et poeng.